Project Description
Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 40 min., complexitate medie
Ingrediente:
(4 porții)
- Mazăre congelată – 1 kg
- Lapte de cocos – 200 ml
- Ceapă – 2 buc.
- Ceapă verde – 1 legătură
- Mentă – 8 – 10 frunze
- Unt – 60 g
- Ulei de măsline – 2 linguri
- Miez de pâine toast – 1 felie/ porție
- Ouă – 2 buc.
- Brânză Gruyere – 200 g
- Cognac – 100 ml
- Sare, piper – după gust
Mod de preparare:
- Taie cepele cuburi și legătura de ceapă verde rondele mici.
- Pune o cratiță pe foc și adaugă 30 g de unt și 2 linguri de ulei de măsline.
- Sotează ambele tipuri de ceapă și, când au devenit aurii, stinge cu cognacul.
- Adaugă mazărea peste și acoperă cu apă și un praf de sare.
- Dacă apa scade considerabil, mai completează cu apă.
- Când mazărea s-a fiert, scurge apa separat (dar nu o arunca), adaugă laptele de cocos și frunzele de mentă.
- Potrivește de sare și piper.
- Blendează totul. Completează cu apă dacă este prea groasă – ea trebuie să fie puțin mai lichidă pentru că oricum va intra în cuptor.
- Bate cele două ouă și, cu un pahar, taie cercuri de miez de pâine.
- Înmoaie un cerc de pâine în ouăle bătute și adaugă Gruyere ras pe deasupra.
- Pune supa într-un bol de ceramică termorezistentă și adaugă câte un cerc de pâine înmuiată în ou, cu Gruyere presărat pe deasupra, în bolul de supă.
- Procedează la fel pentru fiecare porție de supă.
- Introdu bolul în cuptorul încins în prealabil la 210 grade Celsius, circa 3 minute, până se gratinează crutonul.
Poftă bună!