Project Description

Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 40 min., complexitate medie

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(4 porții)

  • Mazăre congelată – 1 kg
  • Lapte de cocos – 200 ml
  • Ceapă – 2 buc.
  • Ceapă verde – 1 legătură
  • Mentă – 8 – 10 frunze
  • Unt – 60 g
  • Ulei de măsline – 2 linguri
  • Miez de pâine toast – 1 felie/ porție
  • Ouă – 2 buc.
  • Brânză Gruyere – 200 g
  • Cognac – 100 ml
  • Sare, piper – după gust

Mod de preparare:

  • Taie cepele cuburi și legătura de ceapă verde rondele mici.
  • Pune o cratiță pe foc și adaugă 30 g de unt și 2 linguri de ulei de măsline.
  • Sotează ambele tipuri de ceapă și, când au devenit aurii, stinge cu cognacul.
  • Adaugă mazărea peste și acoperă cu apă și un praf de sare.
  • Dacă apa scade considerabil, mai completează cu apă.
  • Când mazărea s-a fiert, scurge apa separat (dar nu o arunca), adaugă laptele de cocos și frunzele de mentă.
  • Potrivește de sare și piper.
  • Blendează totul. Completează cu apă dacă este prea groasă – ea trebuie să fie puțin mai lichidă pentru că oricum va intra în cuptor.
  • Bate cele două ouă și, cu un pahar, taie cercuri de miez de pâine.
  • Înmoaie un cerc de pâine în ouăle bătute și adaugă Gruyere ras pe deasupra.
  • Pune supa într-un bol de ceramică termorezistentă și adaugă câte un cerc de pâine înmuiată în ou, cu Gruyere presărat pe deasupra, în bolul de supă.
  • Procedează la fel pentru fiecare porție de supă.
  • Introdu bolul în cuptorul încins în prealabil la 210 grade Celsius, circa 3 minute, până se gratinează crutonul.

Poftă bună!