Project Description

Timp de pregătire 15 min., timp de gătire 45 min., complexitate ridicată

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(1 porție)

  • Cartof dulce – 1 buc.
  • Morcovi – 1 buc.
  • Cartofi – ½ buc.
  • Smântână de gătit – 100 ml
  • Țelină apio – 1 tijă
  • Mărar – ½ legătură
  • Parmezan – 100 – 150 g
  • Bacon – 50 g
  • Ou – 2 buc.
  • Ardei iute Habanero (opțional) – 2 rondele
  • Sare, piper alb – după gust

Mod de preparare:

  • Taie cartoful dulce, cartoful normal, țelina și morcovul cubulețe mici.
  • Le pui la fiert într-o crăticioară în care pui apă cu sare.
  • În momentul în care au fiert, scurgi apa separat (o vom folosi mai târziu) și adaugi smântâna de gătit peste și mărarul tocat în prealabil și mai pui puțin pe foc, circa 30 de secunde.
  • Blendează legumele și adaugă și smântâna de gătit.
  • Mută crăticioara înapoi pe foc circa 30 de secunde.
  • Completează cu zeamă din cea în care au fiert legumele și mai blenduiește puțin (dacă e prea groasă).
  • Dă parmezanul pe răzătoarea fină.
  • Încinge o tigaie și pune parmezanul în ea.
  • Presează-l ușor cu o spatulă de silicon.
  • Când s-a prăjit, ia tigaia de pe foc și lasă-l să se răcească puțin.
  • Adună-l cu spatula și pune-l pe fundul unui castronel așezat cu gura în jos.
  • Presează ușor ca să ia forma castronelului.
  • Taie baconul cubulețe și-l prăjești într-o tigaie fără ulei – baconul are suficientă grăsime încât să nu fie nevoie de ulei.
  • Adaugă și rondelele de ardei iute Habanero (opțional).
  • Bate cele două ouă și le pui în tigaie.
  • Odată ce s-a gătit omleta, o împăturești și o scoți pe un tocător.
  • O tai cubulețe apoi.
  • Pune supa într-o farfurie, iar deasupra pui coșulețul de parmezan, pe care-l umpli cu cubulețe de omletă cu bacon și ardei iute Habanero.

Poftă bună!