Project Description

Timp de pregătire 30 min., timp de coacere 20 min., complexitate 7/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat de foietaj
  • Făină și unt pentru tapetat o formă de tartă

Pentru cremă:

  • 4 gălbenușuri de ouă
  • 180 g zahăr
  • 1 lingură de amidon
  • 1 linguriță de făină
  • 200 ml zeamă de lămâie (circa 4 lămâi mai mari)
  • 100 ml zeamă de ananas (din conservă)
  • 1 conservă mare de ananas cuburi, calitativă
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 cub de unt

Pentru bezea:

  • 4 albușuri
  • 100 g zahăr
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

  • Adaugă puțină făină pe blatul de lucru și întinde foarte puțin (cât să acoperi forma de tartă) aluatul folosind un sucitor.
  • Tapetează o formă de tartă cu fund detașabil, pune aluatul în aceasta, acoperind uniform peste tot, apoi taie excesul și las-o la frigider pentru 30 de minute.
  • După ce ai scos blatul de tartă din frigider, îl găurești pe alocuri cu o furculiță sau, folosindu-te de o hârtie de copt, o pui în forma de tartă, iar deasupra torni boabe de fasole sau linte, pentru a-i preveni creșterea.
  • Introdu apoi într-un cuptor bine încins în prealabil, la 180 de grade Celsius timp de 10 minute.
  • Scoate apoi hârtia de copt și las-o la cuptor încă 5 minute, pentru a se coace în proporție de 90%.
  • Las-o la răcit în formă.
  • Lasă ananasul cuburi la scurs circa 20 de minute, păstrând zeama.
  • Stoarce lămâile, separând sâmburii.
  • Separă gălbenușurile de albușuri și lasă albușurile de bătut la urmă.
  • Într-un castron separat, amestecă amidonul și făina cu zeama de lămâie și cea de ananas.
  • Gălbenușurile le freci cu zahărul.
  • Adaugă peste acestea compoziția de amidon, făină, zeama de lămâie și cea de ananas și pune-le pe foc, la foc mic.
  • Adaugă cubul de unt și amestecă ușor.
  • În momentul în care crema se va îngroșa (durează circa 5 – 8 minute), adaugă și cuburile de ananas.
  • Când crema s-a îngroșat, toarn-o peste tartă și las-o la răcit.
  • Pentru bezea, separă albușurile de gălbenușuri. Adaugă albușurile într-un castron adânc, iar peste acestea vârful de cuțit de sare și lingurița de zeamă de lămâie.
  • Amestecă folosind un mixer până când albușurile încep să se transforme în spumă. Spre sfârșit, adaugă și zahărul treptat și continuă până poți să ții cu susul în jos castronul de bezea, iar aceasta să nu cadă.
  • Cu ajutorul unei spatule, întinde bezeaua peste tartă formând vârfuri pentru un aspect mai frumos.
  • Pune la cuptor la 180 de grade Celsius pentru maximum 10 minute, pentru a prinde culoare bezeaua sau folosește un arzător de patiserie.
  • Lasă tarta la rece pentru circa 30 – 60 minute înainte de a o servi.

Poftă bună!