Project Description

Timp de pregătire 30 – 45 min., timp de coacere 15 – 20 min., complexitate 8/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • Făină – 250 g
  • Zahăr pudră – 90 g
  • Unt la temperatura camerei – 125 g
  • Ou – 1 buc
  • Esență de vanilie – 1 linguriță

Pentru cremă:

  • Suc de merișoare (la cutie) – 300 ml
  • Ouă – 4 buc.
  • Zahăr – 180 g
  • Unt – 50 g
  • Amidon – 1 linguriță
  • Făină – 1 linguriță

Pentru topping:

  • Coacăze roșii proaspete – 250 g
  • Gelatină – 3 pliculețe
  • Suc de merișoare (la cutie) – 450 ml

Mod de preparare:

  • Cerne făina într-un bol și adaugă zahărul pudră peste.
  • Adaugă apoi untul la temperatura camerei și amestecă-l cu făină până vei obține mici firimituri.
  • Încorporează apoi oul și esența de vanilie.
  • Frământă bine și apoi lasă aluatul la frigider circa 30 – 45 de minute.
  • Adaugă puțină făină pe blatul de lucru și întinde aluatul folosind un sucitor.
  • Tapetează o formă de tartă cu fundul detașabil, pune aluatul în aceasta, apoi taie excesul și las-o la frigider încă 30 de minute.
  • După ce ai scos blatul de tartă din frigider, poți să-l găurești pe alocuri cu o furculiță sau, folosind o hârtie de copt, să o introduci în forma de tartă, iar deasupra să torni boabe de fasole sau linte, pentru a-i preveni creșterea.
  • Pune apoi într-un cuptor bine încins în prealabil, la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.
  • Scoate apoi hârtia de copt și las-o la cuptor încă 5 minute.
  • Separă gălbenușurile de albușuri.
  • Într-un castron separat, amestecă amidonul și făina cu 300 ml suc de merișoare.
  • Gălbenușurile le freci cu zahărul.
  • Adaugă peste acestea compoziția de amidon, făină și suc de merișoare și pune-le pe foc, la foc mic.
  • Adaugă cubul de unt și amestecă ușor pentru circa 5 – 8 minute până se îngroașă crema.
  • Când crema s-a îngroșat, toarn-o peste tartă și las-o la răcit.
  • Lasă cele 3 pliculețe de gelatină la hidratat în 450 ml de suc de merișoare pentru circa 10 minute, într-o crăticioară (cel mai bine este să urmărești instrucțiunile de pe pachetul de gelatină).
  • Pune compoziția la foc mic și amestecă câteva minute până se dizolvă toate granulele de gelatină – atenție, fierberea distruge gelatina.
  • Răspândește coacăzele proaspete pe toată suprafața tartei și, folosindu-te de un polonic, adaugă sucul de merișoare și gelatina pe toată suprafața tartei și pune-o la frigider pentru câteva ore, pentru a se închega.

Poftă bună!