Project Description
Timp de pregătire 30 – 45 min., timp de coacere 15 – 20 min., complexitate 8/ 10

Ingrediente:
Pentru blat:
- Făină – 250 g
- Zahăr pudră – 90 g
- Unt la temperatura camerei – 125 g
- Ou – 1 buc
- Esență de vanilie – 1 linguriță
Pentru cremă:
- Suc de merișoare (la cutie) – 300 ml
- Ouă – 4 buc.
- Zahăr – 180 g
- Unt – 50 g
- Amidon – 1 linguriță
- Făină – 1 linguriță
Pentru topping:
- Coacăze roșii proaspete – 250 g
- Gelatină – 3 pliculețe
- Suc de merișoare (la cutie) – 450 ml
Mod de preparare:
- Cerne făina într-un bol și adaugă zahărul pudră peste.
- Adaugă apoi untul la temperatura camerei și amestecă-l cu făină până vei obține mici firimituri.
- Încorporează apoi oul și esența de vanilie.
- Frământă bine și apoi lasă aluatul la frigider circa 30 – 45 de minute.
- Adaugă puțină făină pe blatul de lucru și întinde aluatul folosind un sucitor.
- Tapetează o formă de tartă cu fundul detașabil, pune aluatul în aceasta, apoi taie excesul și las-o la frigider încă 30 de minute.
- După ce ai scos blatul de tartă din frigider, poți să-l găurești pe alocuri cu o furculiță sau, folosind o hârtie de copt, să o introduci în forma de tartă, iar deasupra să torni boabe de fasole sau linte, pentru a-i preveni creșterea.
- Pune apoi într-un cuptor bine încins în prealabil, la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.
- Scoate apoi hârtia de copt și las-o la cuptor încă 5 minute.
- Separă gălbenușurile de albușuri.
- Într-un castron separat, amestecă amidonul și făina cu 300 ml suc de merișoare.
- Gălbenușurile le freci cu zahărul.
- Adaugă peste acestea compoziția de amidon, făină și suc de merișoare și pune-le pe foc, la foc mic.
- Adaugă cubul de unt și amestecă ușor pentru circa 5 – 8 minute până se îngroașă crema.
- Când crema s-a îngroșat, toarn-o peste tartă și las-o la răcit.
- Lasă cele 3 pliculețe de gelatină la hidratat în 450 ml de suc de merișoare pentru circa 10 minute, într-o crăticioară (cel mai bine este să urmărești instrucțiunile de pe pachetul de gelatină).
- Pune compoziția la foc mic și amestecă câteva minute până se dizolvă toate granulele de gelatină – atenție, fierberea distruge gelatina.
- Răspândește coacăzele proaspete pe toată suprafața tartei și, folosindu-te de un polonic, adaugă sucul de merișoare și gelatina pe toată suprafața tartei și pune-o la frigider pentru câteva ore, pentru a se închega.
Poftă bună!