Project Description

Timp de pregătire 7 min., timp de preparare 20 min., complexitate 8/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(2 porții)

  • Ouă – 4 buc.
  • Zahăr tos – 2 linguri
  • Păstaie de vanilie – ½ buc.
  • Scorțișoară măcinată – 1 vârf de cuțit
  • Smântână dulce – 100 ml
  • Coajă de portocală rasă – 1 vârf de cuțit
  • Garrone sau Vermut alb – 2 linguri

Mod de preparare:

  • Separă gălbenușurile de albușuri.
  • Pune o crăticioară cu apă pe foc, la foc mediu, și când aceasta începe să se încingă, adaugă un castron termorezistent deasupra (fără ca acesta să atingă apa din crăticioară – vezi Bain Marie).
  • Taie păstaia de vanilie pe jumătate și încă o dată pe lungime, scoțându-i semințele.
  • Adaugă gălbenușurile de ouă, zahărul, semințele de vanilie, coaja de portocală, scorțișoara și vermutul în castron la Bain Marie și amestecă rapid cu un tel.
  • Amestecă energic alternând, când la Bain Marie, când „la rece” – motivul pentru care faci acest lucru este să eviți contactul ouălor cu o temperatură foarte mare, riscând să le transformi în omletă.
  • Amestecă până când compoziția se încheagă, și încă 2 minute după ce ai luat-o de la Bain Marie, ca să eviți tăierea sa, deoarece castronul este încă fierbinte.
  • Zabaglione se poate servi atât cald, cât și rece.
  • Când compoziția s-a mai răcit, bate smântâna dulce și amestec-o folosind o spatulă (împăturind de jos în sus) în compoziția rezultată de la Bain Marie.
  • Poți servi atât cu fructe proaspete, bobițe de rodie, ciocolată, biscotti, cât și cu sosuri fructate.

Poftă bună!