Project Description
Timp de pregătire 20 min., complexitate 3/ 10
Ingrediente:
(2 porții)
- Mozzarella – 100 g
- Roșii Cherry – 10 buc.
- Ouă – 4 buc.
- Valeriană – 200 g
- Ulei de măsline extravirgin – 4 linguri
- Busuioc proaspăt – 6 – 7 frunze
- Muguri de pin – 20 g
- Usturoi – 1 cățel
- Parmezan – 35 g
- Fresh lămâie – ½ buc.
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
Pesto cu busuioc și muguri de pin:
- Într-o cană adâncă sau într-un mojar, adaugă frunzele de busuioc peste care pui mugurii de pin (prăjiți înainte într-o tigaie, fără ulei), sucul de la o jumătate de lămâie, 1 cățel de usturoi, ulei de măsline, sare și piper.
- Cu ajutorul unui blender (sau cu pistilul mojarului), pasează/ zdrobește această compoziție, iar la final adaugă parmezan.
- Taie mozzarella felii destul de groase și lasă-le într-o sită să se scurgă.
- Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă rece și o lingură de sare, iar din momentul fierberii calculează 8 minute până să fie gata.
- După ce ouăle s-au fiert, pune-le la răcit într-un jet de apă rece, astfel se vor descoji fără nicio problemă.
- Spală salata și scurge-o foarte bine.
- Taie roșiile cherry în jumătăți și ouăle în sferturi (pentru un decor frumos, le poți tăia cu o formă de tăiat ouă).
- Montează într-un bol toate aceste ingrediente peste care torni uleiul de măsline și sosul pesto.
- Poți servi alături de crutoane aromate, focaccia sau lipie de casă.
- Salata se servește imediat.
Poftă bună!