Project Description

Timp de pregătire 20 min., complexitate 3/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(2 porții)

  • Mozzarella – 100 g
  • Roșii Cherry – 10 buc.
  • Ouă – 4 buc.
  • Valeriană – 200 g
  • Ulei de măsline extravirgin – 4 linguri
  • Busuioc proaspăt – 6 – 7 frunze
  • Muguri de pin – 20 g
  • Usturoi – 1 cățel
  • Parmezan – 35 g
  • Fresh lămâie – ½ buc.
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

Pesto cu busuioc și muguri de pin:

  • Într-o cană adâncă sau într-un mojar, adaugă frunzele de busuioc peste care pui mugurii de pin (prăjiți înainte într-o tigaie, fără ulei), sucul de la o jumătate de lămâie, 1 cățel de usturoi, ulei de măsline, sare și piper.
  • Cu ajutorul unui blender (sau cu pistilul mojarului), pasează/ zdrobește această compoziție, iar la final adaugă parmezan.
  • Taie mozzarella felii destul de groase și lasă-le într-o sită să se scurgă.
  • Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă rece și o lingură de sare, iar din momentul fierberii calculează 8 minute până să fie gata.
  • După ce ouăle s-au fiert, pune-le la răcit într-un jet de apă rece, astfel se vor descoji fără nicio problemă.
  • Spală salata și scurge-o foarte bine.
  • Taie roșiile cherry în jumătăți și ouăle în sferturi (pentru un decor frumos, le poți tăia cu o formă de tăiat ouă).
  • Montează într-un bol toate aceste ingrediente peste care torni uleiul de măsline și sosul pesto.
  • Poți servi alături de crutoane aromate, focaccia sau lipie de casă.
  • Salata se servește imediat.

Poftă bună!