Project Description

Timp de pregătire 20 min., timp de gătire aprox. 2 ore și jumătate, complexitate medie

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(4 porții)

  • Vrăbioară de vită – 1 kg
  • Carne tocată de curcan – 150 g
  • Ouă – 2 buc
  • Gorgonzola – 30 g
  • Ceapă – 1 buc. mai mică
  • Ulei de măsline – 2 linguri
  • Prune uscate – 6 – 7 buc.
  • Vin roșu demisec – 50 ml
  • Apă – 150 ml
  • Cimbru uscat – 2 lingurițe
  • Usturoi pudră – 1 linguriță
  • Sumac – 1 linguriță
  • Sare, piper – după gust

Mod de preparare:

  • Fasonează carnea de vită și tai-o pe jumătate, fără să o despici de tot.
  • Condimentează carnea tocată cu 1 linguriță de cimbru uscat, usturoi pudră, sare și piper.
  • Condimentează carnea de vită cu sare și piper la interior și așază carnea tocată de curcan.
  • Într-o tigaie, încinge 1 lingură de ulei de măsline.
  • Toacă ceapa cubulețe mărunte și sotează-le în ulei.
  • Bate ouăle cu puțină sare și pune-le în tigaie peste ceapă pentru a realiza omleta.
  • Când este aproape gata, pune cubulețe de gorgonzola deasupra.
  • Împăturește-o și tai-o fâșii. Las-o să se răcească.
  • Pune fâșiile pe carne și peste ele adaugă prunele uscate.
  • Rulează carnea strâns și leag-o din loc în loc cu sfoară pentru gătit.
  • Unge rulada cu o lingură de ulei de măsline și adaugă deasupra 1 linguriță de cimbru uscat, sumac, sare și piper.
  • Pune-o într-o tavă de cuptor și adaugă vinul și apa peste.
  • Acoperă tava cu hârtie de copt.
  • Pune-o în cuptorul încins în prealabil la 160 – 165 de grade Celsius pentru circa 2 ore, 2 ore și jumătate, în funcție de performanța cuptorului.
  • Dacă observi că lichidul din tavă scade considerabil, atunci mai completează cu apă.
  • Verifică dacă rulada este gătită și mărește temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius.
  • Îndepărtează folia de copt și lasă carnea descoperită circa 3 – 4 minute, pentru a prinde culoare și a se rumeni frumos.
  • Scoate-o din cuptor și savureaz-o alături de niște cartofi sau de niște tăieței chinezești de orez, cu legume și sos de soia.

Poftă bună!