Project Description
Timp de pregătire 20 min., timp de gătire aprox. 2 ore și jumătate, complexitate medie
Ingrediente:
(4 porții)
- Vrăbioară de vită – 1 kg
- Carne tocată de curcan – 150 g
- Ouă – 2 buc
- Gorgonzola – 30 g
- Ceapă – 1 buc. mai mică
- Ulei de măsline – 2 linguri
- Prune uscate – 6 – 7 buc.
- Vin roșu demisec – 50 ml
- Apă – 150 ml
- Cimbru uscat – 2 lingurițe
- Usturoi pudră – 1 linguriță
- Sumac – 1 linguriță
- Sare, piper – după gust
Mod de preparare:
- Fasonează carnea de vită și tai-o pe jumătate, fără să o despici de tot.
- Condimentează carnea tocată cu 1 linguriță de cimbru uscat, usturoi pudră, sare și piper.
- Condimentează carnea de vită cu sare și piper la interior și așază carnea tocată de curcan.
- Într-o tigaie, încinge 1 lingură de ulei de măsline.
- Toacă ceapa cubulețe mărunte și sotează-le în ulei.
- Bate ouăle cu puțină sare și pune-le în tigaie peste ceapă pentru a realiza omleta.
- Când este aproape gata, pune cubulețe de gorgonzola deasupra.
- Împăturește-o și tai-o fâșii. Las-o să se răcească.
- Pune fâșiile pe carne și peste ele adaugă prunele uscate.
- Rulează carnea strâns și leag-o din loc în loc cu sfoară pentru gătit.
- Unge rulada cu o lingură de ulei de măsline și adaugă deasupra 1 linguriță de cimbru uscat, sumac, sare și piper.
- Pune-o într-o tavă de cuptor și adaugă vinul și apa peste.
- Acoperă tava cu hârtie de copt.
- Pune-o în cuptorul încins în prealabil la 160 – 165 de grade Celsius pentru circa 2 ore, 2 ore și jumătate, în funcție de performanța cuptorului.
- Dacă observi că lichidul din tavă scade considerabil, atunci mai completează cu apă.
- Verifică dacă rulada este gătită și mărește temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius.
- Îndepărtează folia de copt și lasă carnea descoperită circa 3 – 4 minute, pentru a prinde culoare și a se rumeni frumos.
- Scoate-o din cuptor și savureaz-o alături de niște cartofi sau de niște tăieței chinezești de orez, cu legume și sos de soia.
Poftă bună!