Project Description

Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 1 oră, complexitate medie

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(4 porții)

  • Mușchiuleț de porc – 1 buc. mai mare
  • Cârnat picant afumat – 1 buc.
  • Șuncă de Praga – 2 felii
  • Ouă – 2 buc.
  • Chives – 8 – 10 bețe
  • Oregano uscat – ½ linguriță
  • Unt – 25 g
  • Ulei de măsline – 3 linguri
  • Vin roze demisec – 50 ml
  • Apă – 50 ml
  • Sare, piper – după gust

Mod de preparare:

  • Fasonează mușchiulețul de porc și despică-l ușor pe jumătate, fără să-l tai de tot.
  • Pune folie alimentară deasupra și bate-l puțin cu ciocanul de carne – ai grijă să nu-l zdrobești.
  • Stropește cu puțin ulei de măsline la interior și asezonează cu sare și piper.
  • Pregătește omleta în tigaie: cu un tel, bate cele 2 ouă cu puțină sare și piper, chives tocat și oregano uscat.
  • Pune 25 g de unt în tigaie și când acesta s-a topit și e încins, adaugă ouăle, distribuindu-le bine pe toată suprafața tigăii folosind o spatulă de silicon.
  • Împăturește omleta și gătește-o uniform – las-o apoi la răcit și tai-o fâșii.
  • Taie șunca pe jumătate pe lungime.
  • Pe mușchiulețul de porc despicat, adaugă 2 jumătăți de felii de șuncă de Praga și peste acestea cârnatul picant, afumat. Peste acestea pune fâșiile de omletă și iarăși cele 2 jumătăți de felii de șuncă de Praga.
  • Strânge bine mușchiulețul și leagă-l din loc în loc cu sfoară de gătit.
  • Învelește mușchiulețul apoi în folie alimentară, strânge-l bine și lasă-l măcar 2 – 3 ore la rece înainte de a-l găti, pentru a fi sigur că-și menține forma.
  • Pune lingura de ulei rămasă în tigaie pentru a da culoare ruladei pe fiecare parte.
  • Mută rulada într-o tăviță de cuptor, adaugă vin roze deasupra și apă.
  • Las-o la cuptor, la circa 170 de grade Celsius, pentru o oră.
  • Servește rulada cu cartofi țărănești.

Poftă bună!