Project Description
Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 1 oră, complexitate medie
Ingrediente:
(4 porții)
- Mușchiuleț de porc – 1 buc. mai mare
- Cârnat picant afumat – 1 buc.
- Șuncă de Praga – 2 felii
- Ouă – 2 buc.
- Chives – 8 – 10 bețe
- Oregano uscat – ½ linguriță
- Unt – 25 g
- Ulei de măsline – 3 linguri
- Vin roze demisec – 50 ml
- Apă – 50 ml
- Sare, piper – după gust
Mod de preparare:
- Fasonează mușchiulețul de porc și despică-l ușor pe jumătate, fără să-l tai de tot.
- Pune folie alimentară deasupra și bate-l puțin cu ciocanul de carne – ai grijă să nu-l zdrobești.
- Stropește cu puțin ulei de măsline la interior și asezonează cu sare și piper.
- Pregătește omleta în tigaie: cu un tel, bate cele 2 ouă cu puțină sare și piper, chives tocat și oregano uscat.
- Pune 25 g de unt în tigaie și când acesta s-a topit și e încins, adaugă ouăle, distribuindu-le bine pe toată suprafața tigăii folosind o spatulă de silicon.
- Împăturește omleta și gătește-o uniform – las-o apoi la răcit și tai-o fâșii.
- Taie șunca pe jumătate pe lungime.
- Pe mușchiulețul de porc despicat, adaugă 2 jumătăți de felii de șuncă de Praga și peste acestea cârnatul picant, afumat. Peste acestea pune fâșiile de omletă și iarăși cele 2 jumătăți de felii de șuncă de Praga.
- Strânge bine mușchiulețul și leagă-l din loc în loc cu sfoară de gătit.
- Învelește mușchiulețul apoi în folie alimentară, strânge-l bine și lasă-l măcar 2 – 3 ore la rece înainte de a-l găti, pentru a fi sigur că-și menține forma.
- Pune lingura de ulei rămasă în tigaie pentru a da culoare ruladei pe fiecare parte.
- Mută rulada într-o tăviță de cuptor, adaugă vin roze deasupra și apă.
- Las-o la cuptor, la circa 170 de grade Celsius, pentru o oră.
- Servește rulada cu cartofi țărănești.
Poftă bună!