Project Description
Timp de pregătire 15 min., timp de coacere 15 – 20 min., complexitate 5/ 10

Ingrediente:
(10 – 12 buc.)
- Ouă – 5 buc
- Făină – 5 linguri
- Zahăr – 7 linguri
- Ulei – 5 linguri
- Coajă de lămâie rasă – 1 linguriță
- Scorțișoară – 1 linguriță
- Cardamom – 1 linguriță
- Nucșoară – 1 vârf de cuțit
- Mere – 6 mere
- Zahăr vanilat – 1 plic
- Zahăr pudră pentru decor – 30 g
Mod de preparare:
- Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoare (ai grijă la sâmburi).
- Scurge-le de zeamă și adaugă 3 linguri de zahăr, coaja de lămâie, nucșoara, cardamomul și scorțișoara.
- Ia o tavă și pune hârtie de copt, peste care așază merele în strat nu foarte gros.
- Între timp, prepară compoziția: separă gălbenușurile de albuș, bate albușul spumă cu un vârf de sare și un strop de zeamă de lămâie.
- Adaugă 5 linguri de zahăr, uleiul, apoi gălbenușurile bătute împreună cu zahărul vanilat și coaja de lămâie.
- La sfârșit, adaugă făina în ploaie, nu toată deodată și omogenizează cu un tel de jos în sus menținând bulele de aer în interiorul compoziției.
- Aluatul gata preparat se așază uniform în tavă peste mere.
- Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius timp de 15 – 20 de minute.
- Răstoarnă rulada pe un prosop ușor umed cu hârtia de copt deasupra.
- Aceasta se desprinde cu grijă, apoi ruleaz-o cât este fierbinte.
- Se pudrează cu zahăr și cu scorțișoară.
Poftă bună!