Project Description

Timp de pregătire 15 min., timp de coacere 15 – 20 min., complexitate 5/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(10 – 12 buc.)

  • Ouă – 5 buc
  • Făină – 5 linguri
  • Zahăr – 7 linguri
  • Ulei – 5 linguri
  • Coajă de lămâie rasă – 1 linguriță
  • Scorțișoară – 1 linguriță
  • Cardamom – 1 linguriță
  • Nucșoară – 1 vârf de cuțit
  • Mere – 6 mere
  • Zahăr vanilat – 1 plic
  • Zahăr pudră pentru decor – 30 g

Mod de preparare:

  • Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoare (ai grijă la sâmburi).
  • Scurge-le de zeamă și adaugă 3 linguri de zahăr, coaja de lămâie, nucșoara, cardamomul și scorțișoara.
  • Ia o tavă și pune hârtie de copt, peste care așază merele în strat nu foarte gros.
  • Între timp, prepară compoziția: separă gălbenușurile de albuș, bate albușul spumă cu un vârf de sare și un strop de zeamă de lămâie.
  • Adaugă 5 linguri de zahăr, uleiul, apoi gălbenușurile bătute împreună cu zahărul vanilat și coaja de lămâie.
  • La sfârșit, adaugă făina în ploaie, nu toată deodată și omogenizează cu un tel de jos în sus menținând bulele de aer în interiorul compoziției.
  • Aluatul gata preparat se așază uniform în tavă peste mere.
  • Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius timp de 15 – 20 de minute.
  • Răstoarnă rulada pe un prosop ușor umed cu hârtia de copt deasupra.
  • Aceasta se desprinde cu grijă, apoi ruleaz-o cât este fierbinte.
  • Se pudrează cu zahăr și cu scorțișoară.

Poftă bună!