Project Description
Timp de pregătire 10 min., timp de gătire 2 min., complexitate 4/ 10

Ingrediente:
(1 porție)
- Foaie de tortilla – 1 buc.
- Ouă – 1 buc.
- Șuncă/ kaiser – 2 felii
- Cașcaval – 50 g
- Roșie – ½ (fără miez)
- Ruccola – după preferință
- Sare și piper – după gust
- Ulei – 1 linguriță
- Mărar – opțional
Mod de preparare:
- Într-un castron, sparge oul și amestecă-l bine până când face spumă.
- Adaugă sare, piper și mărar, dacă dorești.
- Taie feliile de șuncă și prăjește-le într-o tigaie.
- După ce s-au prăjit, scurge grăsimea care se lasă (sau acoperă-le cu câteva șervețele pentru a absorbi grăsimea în exces) și lasă-le deoparte.
- Pune o tigaie la încins cu puțin ulei și apoi adaugă oul.
- Când omleta este gata (ai grijă ca omleta să rămână întinsă, să nu o rupi), o scoți pe o farfurie întinsă.
- Ia foaia de tortilla, pune omleta în interiorul ei, deasupra pui șunca prăjită și bucățile de roșii tăiate cuburi mici (fără miez).
- Între timp, pune la încins o tigaie la foc mic.
- Împăturește foaia de tortilla în două și așaz-o în tigaia încinsă (atenție, trebuie să fie la foc mic deoarece foaia de tortilla se va arde foarte repede și cașcavalul nu va avea timp să se topească).
- Ține-o pe o parte aproximativ 1 minut, apoi pe partea cealaltă.
- Când foaia de tortilla s-a rumenit frumos, scoate quesadilla pe un tocător (sau o farfurie), deschide-o și adaugă rucola în interior, după care o împăturești la loc.
- Se servește fierbinte alături de un sos dulce acrișor, sos barbeque, alioli etc., acompaniată de o garnitură de cartofi prăjiți sau wedges.
Poftă bună!