Project Description

Timp de pregătire 10 min., timp de gătire 2 min., complexitate 4/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(1 porție)

  • Foaie de tortilla – 1 buc.
  • Ouă – 1 buc.
  • Șuncă/ kaiser – 2 felii
  • Cașcaval – 50 g
  • Roșie – ½ (fără miez)
  • Ruccola – după preferință
  • Sare și piper – după gust
  • Ulei – 1 linguriță
  • Mărar – opțional

Mod de preparare:

  • Într-un castron, sparge oul și amestecă-l bine până când face spumă.
  • Adaugă sare, piper și mărar, dacă dorești.
  • Taie feliile de șuncă și prăjește-le într-o tigaie.
  • După ce s-au prăjit, scurge grăsimea care se lasă (sau acoperă-le cu câteva șervețele pentru a absorbi grăsimea în exces) și lasă-le deoparte.
  • Pune o tigaie la încins cu puțin ulei și apoi adaugă oul.
  • Când omleta este gata (ai grijă ca omleta să rămână întinsă, să nu o rupi), o scoți pe o farfurie întinsă.
  • Ia foaia de tortilla, pune omleta în interiorul ei, deasupra pui șunca prăjită și bucățile de roșii tăiate cuburi mici (fără miez).
  • Între timp, pune la încins o tigaie la foc mic.
  • Împăturește foaia de tortilla în două și așaz-o în tigaia încinsă (atenție, trebuie să fie la foc mic deoarece foaia de tortilla se va arde foarte repede și cașcavalul nu va avea timp să se topească).
  • Ține-o pe o parte aproximativ 1 minut, apoi pe partea cealaltă.
  • Când foaia de tortilla s-a rumenit frumos, scoate quesadilla pe un tocător (sau o farfurie), deschide-o și adaugă rucola în interior, după care o împăturești la loc.
  • Se servește fierbinte alături de un sos dulce acrișor, sos barbeque, alioli etc., acompaniată de o garnitură de cartofi prăjiți sau wedges.

Poftă bună!