Project Description

 Timp de pregătire 20 min., timp de coacere 20 min., complexitate 8/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

  • Miez de nucă – 400 g
  • Fulgi de migdale – 100 g
  • Ouă – 6 buc. mari (doar albușurile)
  • Zahăr pudră – 300 g
  • Făină – 2 linguri cu vârf
  • Păstaie de vanilie – semințele de la ½ de păstaie
  • Esență de migdale – 2 lingurițe
  • Scorțișoară – 1 linguriță
  • Zeamă de lămâie – 1 lingură
  • Sare – 1 vârf de cuțit

Mod de preparare:

  • Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Macină miezul de nucă și fulgii de migdale împreună, într-un blender.
  • Amestecă-le bine împreună cu zahărul pudră, făina și scorțișoara (toate într-un bol mare, încăpător).
  • Bate albușurile spumă împreună cu sarea și zeama de lămâie, folosind un mixer.
  • Spre final, adaugă păstaia de vanilie și esența de migdale.
  • Încorporează de jos în sus albușurile bătute spumă în compoziția uscată.
  • Adaugă o foaie de copt într-o tavă cu fund umezit și toarnă discuri de compoziție cu poche-ul, lăsând circa 3 – 4 cm între ele, pentru a le putea permite să crească.
  • Lasă-le în cuptor pentru circa 20 de minute – în funcție de puterea cuptorului, supraveghind permanent pentru ca rezultatul final să fie optim.
  • Lasă-le să se răcească și desprinde-le cu o spatulă elastică sau cu un cuțit cu lama foarte subțire și ascuțită.

Poftă bună!