Project Description
Timp de pregătire 20 min., timp de coacere 20 min., complexitate 8/ 10
Ingrediente:
- Miez de nucă – 400 g
- Fulgi de migdale – 100 g
- Ouă – 6 buc. mari (doar albușurile)
- Zahăr pudră – 300 g
- Făină – 2 linguri cu vârf
- Păstaie de vanilie – semințele de la ½ de păstaie
- Esență de migdale – 2 lingurițe
- Scorțișoară – 1 linguriță
- Zeamă de lămâie – 1 lingură
- Sare – 1 vârf de cuțit
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Macină miezul de nucă și fulgii de migdale împreună, într-un blender.
- Amestecă-le bine împreună cu zahărul pudră, făina și scorțișoara (toate într-un bol mare, încăpător).
- Bate albușurile spumă împreună cu sarea și zeama de lămâie, folosind un mixer.
- Spre final, adaugă păstaia de vanilie și esența de migdale.
- Încorporează de jos în sus albușurile bătute spumă în compoziția uscată.
- Adaugă o foaie de copt într-o tavă cu fund umezit și toarnă discuri de compoziție cu poche-ul, lăsând circa 3 – 4 cm între ele, pentru a le putea permite să crească.
- Lasă-le în cuptor pentru circa 20 de minute – în funcție de puterea cuptorului, supraveghind permanent pentru ca rezultatul final să fie optim.
- Lasă-le să se răcească și desprinde-le cu o spatulă elastică sau cu un cuțit cu lama foarte subțire și ascuțită.
Poftă bună!