Project Description

Timp de pregătire 30 – 45 min., timp de gătire 40 min., complexitate 6/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • Piept de pui dezosat – 300 g
  • Ouă – 5 buc. (dintre care unul îl folosești ca să ungi aluatul)
  • Fasole verde – 100 g
  • Mazăre – 100 g
  • Ciuperci Champignon – 200 g
  • Ceapă verde – 1 legătură
  • Smântână de gătit – 200 ml
  • Smântână grasă – 2 linguri
  • Amidon din porumb – 1 linguriță
  • Aluat de foietaj  – 1 foaie
  • Sare după gust
  • Piper după gust

     Mod de preparare:

  • Într-o tigaie, încinge puțin ulei, adaugă ceapa verde și lasă să se călească.
  • Călește ceapa aproximativ 1 minut, după care adaugă pieptul de pui pe care l-ai tăiat cubulețe mici.
  • După ce pieptul de pui a căpătat o culoare aurie, adaugă fasolea verde și mazărea și pune un capac deasupra.
  • Acestea vor lăsa apă și în acest fel ele se vor înăbuși.
  • După ce s-au înmuiat, adaugă și ciupercile tăiate feliuțe (depinde cum le dorești).
  • Lasă tigaia pe foc câteva minute, apoi asezonează cu sare și piper după gust.
  • Lasă compoziția la răcit.
  • Într-un castron, amestecă 4 ouă cu cele 2 tipuri de smântână și 1 linguriță de amidon până când obții o compoziție omogenă.
  • După ce s-a răcit compoziția din tigaie, amestecă cu compoziția din castron, apoi adaug-o într-un vas termorezistent.
  • Deasupra compoziției, pune 1 foaie de foietaj pe care ai întins-o puțin în prealabil folosind un sucitor.
  • Presează aluatul în vasul termorezistent având grijă să acoperi fiecare colțișor.
  • Lasă excesul de aluat să curgă pe vas în jos fără a-l tăia, astfel capătă un aspect mai tradițional.
  • Înainte de a introduce vasul în cuptor, unge aluatul cu 1 ou bătut cu ajutorul unei pensule pentru a căpăta o culoare aurie și o crustă crocantă.
  • Se introduce în cuptor aproximativ 40 de minute la temperatura de 180 grade Celsius.
  • Este foarte bună caldă, dar și rece!

Poftă bună!