Project Description
Timp de pregătire 30 – 45 min., timp de gătire 40 min., complexitate 6/ 10

Ingrediente pentru 4 persoane:
- Piept de pui dezosat – 300 g
- Ouă – 5 buc. (dintre care unul îl folosești ca să ungi aluatul)
- Fasole verde – 100 g
- Mazăre – 100 g
- Ciuperci Champignon – 200 g
- Ceapă verde – 1 legătură
- Smântână de gătit – 200 ml
- Smântână grasă – 2 linguri
- Amidon din porumb – 1 linguriță
- Aluat de foietaj – 1 foaie
- Sare după gust
- Piper după gust
Mod de preparare:
- Într-o tigaie, încinge puțin ulei, adaugă ceapa verde și lasă să se călească.
- Călește ceapa aproximativ 1 minut, după care adaugă pieptul de pui pe care l-ai tăiat cubulețe mici.
- După ce pieptul de pui a căpătat o culoare aurie, adaugă fasolea verde și mazărea și pune un capac deasupra.
- Acestea vor lăsa apă și în acest fel ele se vor înăbuși.
- După ce s-au înmuiat, adaugă și ciupercile tăiate feliuțe (depinde cum le dorești).
- Lasă tigaia pe foc câteva minute, apoi asezonează cu sare și piper după gust.
- Lasă compoziția la răcit.
- Într-un castron, amestecă 4 ouă cu cele 2 tipuri de smântână și 1 linguriță de amidon până când obții o compoziție omogenă.
- După ce s-a răcit compoziția din tigaie, amestecă cu compoziția din castron, apoi adaug-o într-un vas termorezistent.
- Deasupra compoziției, pune 1 foaie de foietaj pe care ai întins-o puțin în prealabil folosind un sucitor.
- Presează aluatul în vasul termorezistent având grijă să acoperi fiecare colțișor.
- Lasă excesul de aluat să curgă pe vas în jos fără a-l tăia, astfel capătă un aspect mai tradițional.
- Înainte de a introduce vasul în cuptor, unge aluatul cu 1 ou bătut cu ajutorul unei pensule pentru a căpăta o culoare aurie și o crustă crocantă.
- Se introduce în cuptor aproximativ 40 de minute la temperatura de 180 grade Celsius.
- Este foarte bună caldă, dar și rece!
Poftă bună!