Project Description
Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 15 min., complexitate redusă
Ingrediente:
(1 porție)
- Păstrăv întreg – 1 buc.
- Șalotă – ½ buc.
- Tarhon proaspăt (uscat) – 1 linguriță
- Ouă (gălbenuș) – 1 buc.
- Vin alb – 100 ml
- Unt – 100 g
- Oțet – 1 linguriță
- Usturoi – 1 cățel
- Lămâie – ½ buc.
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
- Pune într-o cratiță oțetul, vinul, șalota și puțin tarhon și lasă să fiarbă până se reduce la jumătate, apoi strecoară și lasă să se răcească.
- Pregătește recipientul pentru Bain Marie, apoi pune gălbenușul de ou și reducția din vin, oțet și ierburi și începe să bați cu mișcări în formă de 8 energic, până când începe să se formeze o spumă.
- Adaugă untul clarifiat în fir ca la maioneză, continuând să bați energic.
- Când s-a format o spumă cremoasă, este gata.
- Peștele îl asezonezi cu sare și piper, îl freci cu un cățel de usturoi și apoi îl pui pe un grătar să se facă la foc mic.
- Nu-l forța, peștele se întoarce singur, foarte ușor, în momentul în care este perfect gătit pe fiecare parte.
- Îl servești stropit cu puțină zeamă de lămâie și alături sosul Bearnaise.
Poftă bună!