Project Description

Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 15 min., complexitate redusă

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(1 porție)

  • Păstrăv întreg – 1 buc.
  • Șalotă – ½ buc.
  • Tarhon proaspăt (uscat) – 1 linguriță
  • Ouă (gălbenuș) – 1 buc.
  • Vin alb – 100 ml
  • Unt – 100 g
  • Oțet – 1 linguriță
  • Usturoi – 1 cățel
  • Lămâie – ½ buc.
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

  • Pune într-o cratiță oțetul, vinul, șalota și puțin tarhon și lasă să fiarbă până se reduce la jumătate, apoi strecoară și lasă să se răcească.
  • Pregătește recipientul pentru Bain Marie, apoi pune gălbenușul de ou și reducția din vin, oțet și ierburi și începe să bați cu mișcări în formă de 8 energic, până când începe să se formeze o spumă.
  • Adaugă untul clarifiat în fir ca la maioneză, continuând să bați energic.
  • Când s-a format o spumă cremoasă, este gata.
  • Peștele îl asezonezi cu sare și piper, îl freci cu un cățel de usturoi și apoi îl pui pe un grătar să se facă la foc mic.
  • Nu-l forța, peștele se întoarce singur, foarte ușor, în momentul în care este perfect gătit pe fiecare parte.
  • Îl servești stropit cu puțină zeamă de lămâie și alături sosul Bearnaise.

Poftă bună!