Project Description
Timp de pregătire 30 min., timp de gătire sub 5 min., complexitate 6/ 10
Ingrediente:
(1 porție)
- Făină – 100 g + 30 g extra pentru mașina de întins paste
- Ouă – 2 buc (1 ou pentru paste, 1 gălbenuș de ou pentru sos)
- Ulei de măsline – 1 linguriță
- Parmezan – 70 g
- Smântână de gătit – 50 ml
- Bacon – 100 g
- Praf de curcumă – 1 vârf de cuțit
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
Pastele de casă:
- Toarnă făina într-un bol și fă o mică gropiță în interiorul acesteia.
- Sparge 1 ou și adaugă praful de curcumă (turmeric), uleiul de măsline și un vârf de cuțit de sare.
- Amestecă cu ajutorul unei furculițe, încorporând treptat toată făina în ou, până când se transformă într-o cocă.
- Frământă câteva minute, învelește în folie de plastic și las-o la frigider circa 15 – 20 minute.
- Pudrează cu făină coca și mașina de întins paste (dacă nu ai mașină de întins paste, pudrează sucitorul cu făină și întinde un blat foarte subțire).
- Trece coca prin toate nivelurile de grosime ale mașinii de întins paste.
- Pudrează apoi cu făină capătul de fettuccine sau tagliatelle.
- Trece coca întinsă prin unul din aceste capete și astfel vei obține pastele dorite.
- Dacă nu ai mașină de întins paste, rulează coca subțire și tai-o din 5 în 5 mm cu un cuțit foarte ascuțit.
- Pune apă cu sare la fiert.
- În momentul în care apa clocotește, adaugă pastele pentru circa 1 minut.
- Scurge pastele printr-o sită (în chiuvetă) și stropește-le cu apă rece pentru a opri procesul de fierbere a lor (nu le acoperi cu apă!).
- Adaugă apoi puțin ulei de măsline peste acestea ca să nu se lipească.
- Separă gălbenușul de albuș la cel de-al doilea ou.
- Într-un castron, amestecă gălbenușul cu parmezanul ras și smântâna de gătit.
- Baconul îl tai fâșiuțe nu foarte subțiri, deoarece, fiind gras, se va topi la prăjit și vor rămâne bucățele foarte mici.
- Nu adăuga ulei la prăjit pentru că e suficientă grăsimea pe care o va lasă baconul.
- În tigaia în care ai prăjit baconul (mai scurge și din grăsime, deoarece este prea multă și pastele vor cădea foarte greu la stomac), adaugă pastele și peste acestea toarnă compoziția din castron (gălbenușul de ou, smântâna de gătit și parmezanul).
- Le amesteci ușor cu o paletă specială pentru paste sau cu orice paletă (dar cu grijă).
- Acestea vor fi gata în maximum 1 – 2 minute (nu ține foarte mult pe foc pentru că riști ca sosul să se taie, dar nici prea puțin, ca el să fie lichid).
- Rade deasupra parmezan din belșug.
- Taie câteva frunzulițe de busuioc proaspăt și adaugă-le deasupra, vor da un gust aparte.
- Servește-le cât sunt fierbinți/ calde, deoarece nu vor mai fi bune reci.
Poftă bună!