Project Description
Timp de pregătire 20 – 30 min., timp de gătire 5 min., complexitate 5/ 10
Ingrediente:
(8 buc)
- Foi de plăcintă – 1 pachet
- Brânză de burduf – 100 g
- Brânză Cedar – 50 g
- Brânză Camembert – 100 g
- Cașcaval afumat – 50 g
- Semințe de chimen – 1 linguriță
- Ouă – 3 buc.
- Unt – 70 g
- Coriandru proaspăt – 1 casoletă
Mod de preparare:
- Taie foile de plăcintă în 3 bucăți egale, pe lungime.
- Toacă coriandrul proaspăt.
- Udă cuțitul și taie brânza Camembert.
- Rade cașcavalul afumat și Cedarul, apoi zdrobește brânza de burduf.
- Separă gălbenușurile de albușuri.
- Amestecă 2 gălbenușuri cu brânzeturile și coriandrul tocat.
- Topește untul și unge câte o foaie de plăcintă.
- Pune o lingură de compoziție și rulează foaia de plăcintă ca pe o sărmăluță sau fă un pachet dacă ți se pare mai ușor (întâi pe orizontală).
- Unge altă foaie și rulează încă o dată (sau împăturește) și în a două foaie (pe verticală) – fiecare rulou/ pachețel va fi „îmbrăcat” în două foi de plăcintă, tocmai pentru a preveni desfacerea/ ruperea sa.
- Repetă procesul până folosești toată compoziția.
- Unge rulourile/ pachețelele cu al treilea gălbenuș, presără semințe de chimen pe deasupra și pune-le într-o tavă cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru circa 5 minute, până devin aurii.
- Nu le lăsa mai mult pentru că pot crăpa.
Poftă bună!