Project Description

Timp de pregătire 20 – 30 min., timp de gătire 5 min., complexitate 5/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(8 buc)

  • Foi de plăcintă – 1 pachet
  • Brânză de burduf – 100 g
  • Brânză Cedar – 50 g
  • Brânză Camembert – 100 g
  • Cașcaval afumat – 50 g
  • Semințe de chimen – 1 linguriță
  • Ouă – 3 buc.
  • Unt – 70 g
  • Coriandru proaspăt – 1 casoletă

Mod de preparare:

  • Taie foile de plăcintă în 3 bucăți egale, pe lungime.
  • Toacă coriandrul proaspăt.
  • Udă cuțitul și taie brânza Camembert.
  • Rade cașcavalul afumat și Cedarul, apoi zdrobește brânza de burduf.
  • Separă gălbenușurile de albușuri.
  • Amestecă 2 gălbenușuri cu brânzeturile și coriandrul tocat.
  • Topește untul și unge câte o foaie de plăcintă.
  • Pune o lingură de compoziție și rulează foaia de plăcintă ca pe o sărmăluță sau fă un pachet dacă ți se pare mai ușor (întâi pe orizontală).
  • Unge altă foaie și rulează încă o dată (sau împăturește) și în a două foaie (pe verticală) – fiecare rulou/ pachețel va fi „îmbrăcat” în două foi de plăcintă, tocmai pentru a preveni desfacerea/ ruperea sa.
  • Repetă procesul până folosești toată compoziția.
  • Unge rulourile/ pachețelele cu al treilea gălbenuș, presără semințe de chimen pe deasupra și pune-le într-o tavă cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul încins la 180 de grade Celsius pentru circa 5 minute, până devin aurii.
  • Nu le lăsa mai mult pentru că pot crăpa.

Poftă bună!