Project Description
Timp de pregătire 25 min., timp de gătire 20 – 25 min., complexitate medie
Ingrediente:
(12 buc)
- Ouă – 6 buc.
- Făină – 6 linguri
- Ulei – 6 linguri
- Zahăr – 6 linguri
- Esență de vanilie – ½ sticluță
- Răzătură de lămâie
- Ciocolată caldă – 1 pliculeț
- Vișine
- Sare – 1 vârf de cuțit
- Zeamă de lămâie
- Unt – pentru uns tava
Mod de preparare:
- În primul rând, trebuie să știi că ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, pentru a se bate mai bine și pentru a crește frumos în cuptor.
- Separă albușurile de gălbenușuri, apoi mixează albușurile, adăugând sare și un strop de zeamă de lămâie.
- După ce ai bătut albușurile (cât să stea castronul deasupra capului, dar, atenție, să nu le bați nici foarte mult pentru că nu va mai crește în cuptor), adaugă în ploaie zahărul, mixează încontinuu până când nu vei mai simți „la mână” zahărul, apoi adaugă uleiul.
- Gălbenușurile se bat bine cu esența de vanilie și coaja de lămâie rasă.
- Se toarnă peste compoziția de mai sus, apoi, la final, se adaugă făina în ploaie, însă de această dată renunță la mixer și încearcă să folosești o paletă specială din silicon (pentru împăturit prăjiturile).
- Trebuie să faci o mișcare de jos în sus, nu mai amesteca, astfel vei obține o compoziție aerată și va crește frumos în cuptor, fără a fi nevoie să mai folosești și praf de copt.
- Tapetează o tavă cu unt, apoi toarnă compoziția în tavă, dar mai lasă câteva linguri din compoziție pe care să o amesteci cu pliculețul de ciocolată caldă.
- Spală vișinele și scoate-le sâmburii, apoi lasă-le să se scurgă foarte bine.
- Cu ajutorul unei linguri, trasează forme cu ciocolata caldă deasupra (făcând o mișcare de sus în jos).
- Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar atunci când este încins, bagă tava în cuptor.
- Poți pune vișinele în pandișpan înainte de a-l introduce în cuptor (dar se vor lăsa toate la bază) sau poți aștepta să se coacă 10 minute, apoi adaugă vișinele.
- Lasă-l în cuptor aproximativ 20 – 25 de minute la 180 de grade Celsius.
- Când este gata, oprește cuptorul și lasă ușa întredeschisă cam 20 de minute, pentru a nu se lăsa pandișpanul dacă îl scoți brusc.
Poftă bună!