Project Description
Timp de preparare 30 min., complexitate 5/ 10
Ingrediente:
(1 porție)
- Ouă – 3 buc.
- Ceapă verde – 1 legătură
- Mălai – 1 cană
- Unt – 50 g
- Ulei – 2 linguri
- Mărar – ½ legătură
- Busuioc – 8 – 9 frunze
- Oțet – 1 lingură
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
- Pune la fiert o oală cu apă, cu un praf de sare și 1 lingură de oțet.
- Între timp, pune la încins o tigaie cu 1 lingură de ulei, 1 cub de unt și călește ceapa verde.
- Într-o altă oală mai mică, pune la fiert apă cu puțină sare pentru mămăligă.
- Adaugă un praf de sare în apă până să dea în clocot.
- Când a dat în clocot, presără încet mălaiul și amestecă încontinuu pentru a nu face cocoloașe.
- La final, adăugă un cub de unt, mărarul și busuiocul, pe care le-ai tocat mărunt în prealabil.
- În momentul în care apa pentru ouă a început să clocotească, micșorează focul (la minimum) și fă un vârtej în mijlocul cratiței cu ajutorul telului.
- Sparge pe rând ouăle în crăticioară, în mijlocul vârtejului (acest lucru ajută ca albușul să nu se separe de gălbenuș).
- Durează 3 minute până când ouăle sunt gata, se scurg bine de apă și se montează pe farfurie.
- Ceapa verde călită se adaugă peste ouă și se servește cu o bucată de mămăliguță cu mărar și busuioc.
Poftă bună!