Project Description

Timp de preparare 30 min., complexitate 5/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(1 porție)

  • Ouă – 3 buc.
  • Ceapă verde – 1 legătură
  • Mălai – 1 cană
  • Unt – 50 g
  • Ulei – 2 linguri
  • Mărar – ½ legătură
  • Busuioc – 8 – 9 frunze
  • Oțet – 1 lingură
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

  • Pune la fiert o oală cu apă, cu un praf de sare și 1 lingură de oțet.
  • Între timp, pune la încins o tigaie cu 1 lingură de ulei, 1 cub de unt  și călește ceapa verde.
  • Într-o altă oală mai mică, pune la fiert apă cu puțină sare pentru mămăligă.
  • Adaugă un praf de sare în apă până să dea în clocot.
  • Când a dat în clocot, presără încet mălaiul și amestecă încontinuu pentru a nu face cocoloașe.
  • La final, adăugă un cub de unt, mărarul și busuiocul, pe care le-ai tocat mărunt în prealabil.
  • În momentul în care apa pentru ouă a început să clocotească, micșorează focul (la minimum) și fă un vârtej în mijlocul cratiței cu ajutorul telului.
  • Sparge pe rând ouăle în crăticioară, în mijlocul vârtejului (acest lucru ajută ca albușul să nu se separe de gălbenuș).
  • Durează 3 minute până când ouăle sunt gata, se scurg bine de apă și se montează pe farfurie.
  • Ceapa verde călită se adaugă peste ouă și se servește cu o bucată de mămăliguță cu mărar și busuioc.

Poftă bună!