Project Description
Timp de pregătire 5 min., timp de gătire 3 – 4 min., complexitate redusă
Ingrediente:
(1 porție)
- Ouă – 1 buc.
- Unt – 1 cubuleț
- Chiflă – 1 buc.
- Bacon – 1 felie
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
- Separă gălbenușul de albuș.
- Bate albușul spumă, dar nu foarte mult.
- Unge un cilindru de jur împrejur cu unt.
- Într-o tigaie, adaugă puțin ulei și fixează cilindrul în mijloc.
- Baconul taie-l cubulețe și trage-l la tigaie până când se rumenește.
- Umple cilindrul cu albuș cam până la jumătate, apoi adaugă cu grijă gălbenușul de ou, baconul prăjit și acoperă cu albuș.
- Pune tigaia pe foc și lasă timp de 3 – 4 minute până când albușul de ou capătă o culoare maronie.
- Taie chifla în jumătate și pune-o pe un grătar pentru a fi mai crocantă, apoi scoate oul din cilindru și așază-l pe chiflă.
- Taie oul în jumătate pentru a ieși în evidență gălbenușul din interior care trebuie să curgă.
Poftă bună!