Project Description

Timp de pregătire 5 min., timp de gătire 3 – 4 min., complexitate redusă

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(1 porție)

  • Ouă – 1 buc.
  • Unt – 1 cubuleț
  • Chiflă – 1 buc.
  • Bacon – 1 felie
  • Sare și piper – după gust

  Mod de preparare:

  • Separă gălbenușul de albuș.
  • Bate albușul spumă, dar nu foarte mult.
  • Unge un cilindru de jur împrejur cu unt.
  • Într-o tigaie, adaugă puțin ulei și fixează cilindrul în mijloc.
  • Baconul taie-l cubulețe și trage-l la tigaie până când se rumenește.
  • Umple cilindrul cu albuș cam până la jumătate, apoi adaugă cu grijă gălbenușul de ou, baconul prăjit și acoperă cu albuș.
  • Pune tigaia pe foc și lasă timp de 3 – 4 minute până când albușul de ou capătă o culoare maronie.
  • Taie chifla în jumătate și pune-o pe un grătar pentru a fi mai crocantă, apoi scoate oul din cilindru și așază-l pe chiflă.
  • Taie oul în jumătate pentru a ieși în evidență gălbenușul din interior care trebuie să curgă.

Poftă bună!