Project Description
Timp de pregătire 15 min., timp de gătire 15 – 20 min., complexitate 6/ 10

Ingrediente:
(4 porții)
- Orez Basmati indian – 500 g
- Ouă – 4 buc.
- Ardei gras roșu – 1 buc.
- Ardei gras galben – 1 buc.
- Ardei gras verde – 1 buc.
- Ardei gras portocaliu – 1 buc.
- Praf de curry – 1 linguriță rasă
- Praf de turmeric (curcumă) – ½ linguriță
- Ulei de dovleac (merge și ulei de floarea-soarelui) – 2 – 3 linguri
- Lemongrass – ½ baghetă
- Lapte de cocos – 100 ml
- Ghimbir ras – 1 vârf de cuțit
- Șalotă – 3 buc.
- Usturoi – 3 căței
- Ardei iute – 1 buc.
- Sare și piper alb – după gust
Mod de preparare:
- Spală bine orezul în 3 ape (cu puțină sare pentru a mai reduce din cantitatea de amidon) și lasă-l la scurs.
- Taie șalota, usturoiul și lemongrassul mărunt (în special cel din urmă, întrucât este foarte lemnos).
- Taie ardeii cuburi potrivite.
- Încinge uleiul în tigaie și călește orezul înainte, pentru a evita lipirea acestuia.
- Adaugă șalota, usturoiul, lemongrassul, ardeii și ghimbirul ras și călește.
- Adaugă apoi curry și turmeric.
- Pune circa 1 – 2 pahare de apă, cât să se acopere, dă la foc mic și pune capacul.
- Amestecă cu grijă din când în când, pentru a evita lipirea orezului – ai grijă să nu zdrobești bobul de orez.
- La jumătatea procesului de fierbere, adaugă sare, piper și ardeiul iute (fără semințe), tocat în prealabil.
- Spre sfârșit, adaugă laptele de cocos și lasă tigaia pe foc până când preparatul este fiert în întregime.
- Pregătește separat cele 4 ouă, în stil „scramble” (jumări) și amestecă-le în orez.
Poftă bună!