Project Description

Timp de pregătire 15 min., timp de gătire 15 – 20 min., complexitate 6/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(4 porții)

  • Orez Basmati indian – 500 g
  • Ouă – 4 buc.
  • Ardei gras roșu – 1 buc.
  • Ardei gras galben – 1 buc.
  • Ardei gras verde – 1 buc.
  • Ardei gras portocaliu – 1 buc.
  • Praf de curry – 1 linguriță rasă
  • Praf de turmeric (curcumă) – ½ linguriță
  • Ulei de dovleac (merge și ulei de floarea-soarelui) – 2 – 3 linguri
  • Lemongrass – ½ baghetă
  • Lapte de cocos – 100 ml
  • Ghimbir ras – 1 vârf de cuțit
  • Șalotă – 3 buc.
  • Usturoi – 3 căței
  • Ardei iute – 1 buc.
  • Sare și piper alb – după gust

Mod de preparare:

  • Spală bine orezul în 3 ape (cu puțină sare pentru a mai reduce din cantitatea de amidon) și lasă-l la scurs.
  • Taie șalota, usturoiul și lemongrassul mărunt (în special cel din urmă, întrucât este foarte lemnos).
  • Taie ardeii cuburi potrivite.
  • Încinge uleiul în tigaie și călește orezul înainte, pentru a evita lipirea acestuia.
  • Adaugă șalota, usturoiul, lemongrassul, ardeii și ghimbirul ras și călește.
  • Adaugă apoi curry și turmeric.
  • Pune circa 1 – 2 pahare de apă, cât să se acopere, dă la foc mic și pune capacul.
  • Amestecă cu grijă din când în când, pentru a evita lipirea orezului – ai grijă să nu zdrobești bobul de orez.
  • La jumătatea procesului de fierbere, adaugă sare, piper și ardeiul iute (fără semințe), tocat în prealabil.
  • Spre sfârșit, adaugă laptele de cocos și lasă tigaia pe foc până când preparatul este fiert în întregime.
  • Pregătește separat cele 4 ouă, în stil „scramble” (jumări) și amestecă-le în orez.

Poftă bună!