Project Description

Timp de pregătire 5 min., timp de gătire 10 – 12 min., complexitate redusă

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(1 porție)

  • Ouă – 2 buc.
  • Ciuperci – 2 buc.
  • Smântână de gătit – 50 ml
  • Verdeață – după gust
  • Cașcaval/ Gouda – 50g
  • Unt – 1 cubuleț
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

  • Taie ciupercile mărunt, apoi călește-le într-o tigaie cu un cub de unt, apoi adaugă verdeață, smântână de gătit, sare și piper după gust și stinge focul.
  • Ia un vas termorezistent (Ramekin) și adaugă pe fundul vasului ciupercile, rade cașcaval, apoi sparge 2 ouă deasupra.
  • Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Vasul termorezistent se așază într-o tavă în care se toarnă apă fierbinte, astfel încât să fie în contact cu 2/ 3 din înălțimea vasului, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit timp de 10 – 12 minute.
  • Adaugă deasupra verdeață proaspătă sau parmezan ras.
  • Se servește cu crutoane de pâine.

Poftă bună!