Project Description
Timp de pregătire 5 min., timp de gătire 10 – 12 min., complexitate redusă
Ingrediente:
(1 porție)
- Ouă – 2 buc.
- Ciuperci – 2 buc.
- Smântână de gătit – 50 ml
- Verdeață – după gust
- Cașcaval/ Gouda – 50g
- Unt – 1 cubuleț
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
- Taie ciupercile mărunt, apoi călește-le într-o tigaie cu un cub de unt, apoi adaugă verdeață, smântână de gătit, sare și piper după gust și stinge focul.
- Ia un vas termorezistent (Ramekin) și adaugă pe fundul vasului ciupercile, rade cașcaval, apoi sparge 2 ouă deasupra.
- Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Vasul termorezistent se așază într-o tavă în care se toarnă apă fierbinte, astfel încât să fie în contact cu 2/ 3 din înălțimea vasului, apoi se introduce în cuptorul preîncălzit timp de 10 – 12 minute.
- Adaugă deasupra verdeață proaspătă sau parmezan ras.
- Se servește cu crutoane de pâine.
Poftă bună!