Project Description

Timp de pregătire 30 min., timp de gătire 20 – 30 min., complexitate 6/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(16 bucăți)

  • Făină – 320 g
  • Unt – 450 g
  • Ouă – 8 buc. (medii)
  • Cacao – 220 g
  • Miez de nucă zdrobit – 80 g
  • Zahăr – 200 g
  • Sare – ½ linguriță
  • Smântână de gătit – 200 ml
  • Esență de vanilie – 1 lingură
  • Apă de trandafiri – 1 lingură
  • Praf de copt – 1 linguriță
  • Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță

Pentru ganache:

  • Ciocolată albă cu cappuccino – 200 g
  • Smântână de gătit – 200 ml
  • Unt la temperatura camerei – cca 80-100 g

Mod de preparare:

  • Amestecă ingredientele uscate: făina, cacao, sarea, miezul de nucă, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
  • Temperează untul la Bain Marie.
  • Ia untul de pe foc și adaugă ouăle, zahărul, apa de trandafiri și esența de vanilie.
  • Amestecă bine această compoziție lichidă cu un mixer.
  • Toarnă soluția lichidă peste cea solidă și amestec-o bine folosind o lingură de lemn.
  • Tapetează o tavă încăpătoare cu unt și făină sau, pur și simplu, folosește hârtie de copt – toarnă compoziția în tavă și pune-o în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius pentru circa 20 – 30 de minute.
  • Fă testul cu scobitoarea și, dacă aceasta este curată, scoate tava și lasă negresa să se răcească.
  • Temperează ciocolata albă la Bain Marie.
  • Ia-o de pe foc și amestec-o cu smântâna de gătit și untul la temperatura camerei.
  • Toarnă ganache-ul peste negresa rece și pune tava în frigider.
  • Servește după circa 1 – 2 ore.

Poftă bună!