Project Description
Timp de pregătire 30 min., timp de gătire 20 – 30 min., complexitate 6/ 10

Ingrediente:
(16 bucăți)
- Făină – 320 g
- Unt – 450 g
- Ouă – 8 buc. (medii)
- Cacao – 220 g
- Miez de nucă zdrobit – 80 g
- Zahăr – 200 g
- Sare – ½ linguriță
- Smântână de gătit – 200 ml
- Esență de vanilie – 1 lingură
- Apă de trandafiri – 1 lingură
- Praf de copt – 1 linguriță
- Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
Pentru ganache:
- Ciocolată albă cu cappuccino – 200 g
- Smântână de gătit – 200 ml
- Unt la temperatura camerei – cca 80-100 g
Mod de preparare:
- Amestecă ingredientele uscate: făina, cacao, sarea, miezul de nucă, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
- Temperează untul la Bain Marie.
- Ia untul de pe foc și adaugă ouăle, zahărul, apa de trandafiri și esența de vanilie.
- Amestecă bine această compoziție lichidă cu un mixer.
- Toarnă soluția lichidă peste cea solidă și amestec-o bine folosind o lingură de lemn.
- Tapetează o tavă încăpătoare cu unt și făină sau, pur și simplu, folosește hârtie de copt – toarnă compoziția în tavă și pune-o în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius pentru circa 20 – 30 de minute.
- Fă testul cu scobitoarea și, dacă aceasta este curată, scoate tava și lasă negresa să se răcească.
- Temperează ciocolata albă la Bain Marie.
- Ia-o de pe foc și amestec-o cu smântâna de gătit și untul la temperatura camerei.
- Toarnă ganache-ul peste negresa rece și pune tava în frigider.
- Servește după circa 1 – 2 ore.
Poftă bună!