Project Description

Timp de pregătire 10 min., timp de gătire 10 min., complexitate redusă

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(2 porții)

  • Midii proaspete – 500 g
  • Ardei multicolori – ½ buc.
  • Șalotă – ½ buc.
  • Vin alb – 50 ml
  • Cartofi – 1 buc.
  • Pâine baghetă
  • Ouă – 1 buc.
  • Boia dulce
  • Verdeață proaspătă
  • Usturoi – 1 cățel
  • Usturoi granulat
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

  • Taie ardeii cubulețe, șalota și usturoiul și pune-le la călit.
  • După ce s-au călit legumele, adaugă midiile proaspete, apoi stropește-le cu vin alb și pune capacul, ca să se înăbușe și astfel midiile să-și lase tot sucul.
  • La final, adaugă deasupra verdeață proaspătă.
  • Curață cartofii, pune-i la fiert, scurge-i și, la final, trage-i la tigaie 3 – 4 minute și asezonează-i după gust (cu usturoi, parmezan, verdeață proaspătă, sare și piper).
  • Ia o baghetă și tai-o în formă de bastonașe, apoi unge crochetele cu puțin ulei de măsline, boia dulce, usturoi granulat, sare, piper, apoi bate un gălbenuș de ou și cu ajutorul unei pensule unge pâinea, pentru a obține o crustă crocantă și frumoasă.
  • Dă-le la cuptor la 180 de grade Celsius timp de 10 minute.
  • Servește midiile suculente alături de cartofi și crochete crocante din pâine.

Poftă bună!