Project Description
Timp de pregătire 10 min., timp de gătire 3 – 4 min., complexitate redusă

Ingrediente:
(2 porții)
- Șalău – 1 file
- Ouă – 2 buc.
- Făină – 1 lingură
- Fulgi de porumb – 200 g
- Usturoi granulat
- Sare și piper – după gust
- Ulei pentru prăjit – 200 ml
- Verdeață – opțional
Mod de preparare:
- Taie peștele în bucățele, apoi condimentează-l cu sare și piper.
- Zdrobește fulgii de porumb până când capătă o granulozitate mică.
- Într-un castron, bate foarte bine ouăle spumă, apoi adaugă puțin usturoi granulat și verdeață, după gust.
- Mai întâi, dă bucățile de șalău prin făină, apoi prin ou și, la final, prin fulgii de porumb zdrobiți.
- Ai grijă să nu uzi fulgii de porumb, deoarece nu vor mai face priză bună pe pește. Tocmai de aceea, cu mâna stângă treci prin făină și ou, iar cu mâna dreaptă treci prin fulgii de porumb.
- Uleiul din tigaie trebuie să fie foarte bine încins, dar focul trebuie să fie unul mediu, pentru a avea timp să se gătească și interiorul peștelui, astfel se vor arde fulgii de porumb.
- Peștele prăjit se scoate pe șervețele ca să se absoarbă tot uleiul.
- Se poate servi cu diferite sosuri, după gustul fiecăruia: aioli, sos dulce-acrișor.
Poftă bună!