Project Description
Timp de pregătire 60 min., timp de gătire 10 – 15 min. – complexitate 8/ 10

Ingrediente:
(4 porții)
- Foi de lasagna proaspete – 1 pachet
- Carne tocată de vită – 1 kg
- Ouă – 3 buc.
- Cașcaval – 80 g
- Parmezan – 50 g
- Morcovi – 4-5 buc.
- Usturoi – 3-4 căței
- Oregano proaspăt – 4 – 5 frunzulițe
- Sos de roșii de calitate superioară – 400 g
- Sos Worchester – 3 – 4 linguri
- Lapte – 100 ml
- Ulei – 2 linguri
- Miere – 1 linguriță
- Sare și piper – după gust
Pentru Bechamel:
- Făină – 40 g
- Smântână de gătit – 100 ml
- Lapte – 150 ml
- Unt – 50 g
- Sare – după gust
Mod de preparare:
- Încinge o tigaie adâncă, adaugă cele 2 linguri de ulei și călește carnea împreună cu sarea și piperul.
- Rade morcovii și adaugă-i peste carne.
- Taie usturoiul pe jumătate, pe lungime, scoate inima usturoiului (vena aceea verde) pentru a preveni arsurile stomacale și toacă-l mărunt.
- Adaugă usturoiul în tigaie peste celelalte ingrediente.
- Toacă oregano mărunt și pune-l în tigaie.
- În momentul în care carnea este aproape călită, adaugă sosul de roșii, mierea, sosul Worchester și laptele.
- Lasă sosul la foc foarte mic până va fi gata, amestecând din când în când în acesta.
- Dacă va scădea brusc, mai completează cu puțină apă.
- Într-o crăticioară, la foc mic, topește untul și adaugă făina.
- Amestecă bine cu un tel și adaugă treptat laptele.
- Adaugă apoi sarea și smântâna de gătit.
- Amestecă până se îngroașă.
- În momentul în care sosul Bolognese este gata, ia foile de lasagna și înșiră un strat într-o tavă adâncă pe care ai uns-o cu puțin ulei în prealabil.
- Pune o parte din sosul Bolognese pe deasupra, nivelează bine și adaugă apoi câteva linguri de sos Bechamel.
- Pune un alt strat de foi de lasagna și repetă procesul (compoziția de sos Bolognese ar trebui să ajungă pentru 2 straturi).
- Peste cel de-al doilea strat de sos Bolognese, adăugă un ultim strat de foi de lasagna, pe care îl presezi să se acopere cu sos.
- Rade cașcavalul și parmezanul.
- Bate ouăle cu parmezanul și cașcavalul și adaugă-le deasupra lasagnei.
- Introdu în cuptorul încins în prealabil la 180 – 190 de grade Celsius și lasă-le la gratinat pentru 10 – 15 minute.
- Așteaptă să se răcească puțin și apoi servește!
Poftă bună!