Project Description

Timp de pregătire 60 min., timp de gătire 10 – 15 min. – complexitate 8/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

         Ingrediente:

(4 porții)

  • Foi de lasagna proaspete – 1 pachet
  • Carne tocată de vită – 1 kg
  • Ouă – 3 buc.
  • Cașcaval – 80 g
  • Parmezan – 50 g
  • Morcovi – 4-5 buc.
  • Usturoi – 3-4 căței
  • Oregano proaspăt – 4 – 5 frunzulițe
  • Sos de roșii de calitate superioară – 400 g
  • Sos Worchester – 3 – 4 linguri
  • Lapte – 100 ml
  • Ulei – 2 linguri
  • Miere – 1 linguriță
  • Sare și piper – după gust

Pentru Bechamel:

  • Făină – 40 g
  • Smântână de gătit – 100 ml
  • Lapte – 150 ml
  • Unt – 50 g
  • Sare – după gust

Mod de preparare:

  • Încinge o tigaie adâncă, adaugă cele 2 linguri de ulei și călește carnea împreună cu sarea și piperul.
  • Rade morcovii și adaugă-i peste carne.
  • Taie usturoiul pe jumătate, pe lungime, scoate inima usturoiului (vena aceea verde) pentru a preveni arsurile stomacale și toacă-l mărunt.
  • Adaugă usturoiul în tigaie peste celelalte ingrediente.
  • Toacă oregano mărunt și pune-l în tigaie.
  • În momentul în care carnea este aproape călită, adaugă sosul de roșii, mierea, sosul Worchester și laptele.
  • Lasă sosul la foc foarte mic până va fi gata, amestecând din când în când în acesta.
  • Dacă va scădea brusc, mai completează cu puțină apă.
  • Într-o crăticioară, la foc mic, topește untul și adaugă făina.
  • Amestecă bine cu un tel și adaugă treptat laptele.
  • Adaugă apoi sarea și smântâna de gătit.
  • Amestecă până se îngroașă.
  • În momentul în care sosul Bolognese este gata, ia foile de lasagna și înșiră un strat într-o tavă adâncă pe care ai uns-o cu puțin ulei în prealabil.
  • Pune o parte din sosul Bolognese pe deasupra, nivelează bine și adaugă apoi câteva linguri de sos Bechamel.
  • Pune un alt strat de foi de lasagna și repetă procesul (compoziția de sos Bolognese ar trebui să ajungă pentru 2 straturi).
  • Peste cel de-al doilea strat de sos Bolognese, adăugă un ultim strat de foi de lasagna, pe care îl presezi să se acopere cu sos.
  • Rade cașcavalul și parmezanul.
  • Bate ouăle cu parmezanul și cașcavalul și adaugă-le deasupra lasagnei.
  • Introdu în cuptorul încins în prealabil la 180 – 190 de grade Celsius și lasă-le la gratinat pentru 10 – 15 minute.
  • Așteaptă să se răcească puțin și apoi servește!

Poftă bună!