Project Description

Timp de pregătire 40 min., timp de gătire 7 min., complexitate 7/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(2 porții)

  • Cartofi – 500 g
  • Făină – 150 g
  • Ouă – 1 buc
  • Suc de roșii – 100 ml
  • Usturoi – 1 cățel
  • Mozzarella pentru pizza – 150 g
  • Ceapă verde – 1 legătură
  • Ardei – 1 buc
  • Busuioc proaspăt – câteva frunze
  • Vin alb – 50 ml
  • Ulei de floarea-soarelui – 1 lingură
  • Ulei de măsline – 2 linguri
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

       Preparare gnochi de casă:

  • Pune cartofii la fiert în coajă, apoi curăță-i și dă-i pe răzătoare.
  • Amestecă cu făina și oul, până când se formează un aluat.
  • Pune făină pe suprafața de lucru, apoi ia o bucată de aluat pe care o rostogolești până când obții un cilindru cu o grosime de 2 – 3 cm.
  • Taie bucățele de circa 2 cm lungime, apoi modelează-le cu furculița pe ambele părți.
  • Pune o oală cu apă și sare la fiert și când apa a început să clocotească, adaugă gnocchi și lasă-i timp de 6 – 7 minute – se vor ridica la suprafață atunci când vor fi gata.
  • Scoate-i și lasă-i la scurs, după care îi stropești cu ulei de măsline.
  • Într-o tigaie, pune la încins ulei de floarea-soarelui, apoi adaugă ceapa verde tocată mărunt și usturoiul.
  • Adaugă vin alb și lasă la scăzut, apoi pune sucul de roșii.
  • Răstoarnă gnocchi în tigaie, rupe câteva frunze de busuioc, adaugă-le deasupra și mai lasă pe foc maximum 2 minute.
  • Închide focul și presară deasupra mozzarella rasă din abundență.

Poftă bună!