Project Description
Timp de pregătire 40 min., timp de gătire 7 min., complexitate 7/ 10
![Gnocchi de casă cu mozzarella și busuioc Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.](https://alexcirtu.ro/wp-content/uploads/2021/05/Gnochi-de-casa-cu-mozzarella-si-busuioc.jpg)
Ingrediente:
(2 porții)
- Cartofi – 500 g
- Făină – 150 g
- Ouă – 1 buc
- Suc de roșii – 100 ml
- Usturoi – 1 cățel
- Mozzarella pentru pizza – 150 g
- Ceapă verde – 1 legătură
- Ardei – 1 buc
- Busuioc proaspăt – câteva frunze
- Vin alb – 50 ml
- Ulei de floarea-soarelui – 1 lingură
- Ulei de măsline – 2 linguri
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
Preparare gnochi de casă:
- Pune cartofii la fiert în coajă, apoi curăță-i și dă-i pe răzătoare.
- Amestecă cu făina și oul, până când se formează un aluat.
- Pune făină pe suprafața de lucru, apoi ia o bucată de aluat pe care o rostogolești până când obții un cilindru cu o grosime de 2 – 3 cm.
- Taie bucățele de circa 2 cm lungime, apoi modelează-le cu furculița pe ambele părți.
- Pune o oală cu apă și sare la fiert și când apa a început să clocotească, adaugă gnocchi și lasă-i timp de 6 – 7 minute – se vor ridica la suprafață atunci când vor fi gata.
- Scoate-i și lasă-i la scurs, după care îi stropești cu ulei de măsline.
- Într-o tigaie, pune la încins ulei de floarea-soarelui, apoi adaugă ceapa verde tocată mărunt și usturoiul.
- Adaugă vin alb și lasă la scăzut, apoi pune sucul de roșii.
- Răstoarnă gnocchi în tigaie, rupe câteva frunze de busuioc, adaugă-le deasupra și mai lasă pe foc maximum 2 minute.
- Închide focul și presară deasupra mozzarella rasă din abundență.
Poftă bună!