Project Description

Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 15 min., complexitate 5/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(2 porții)

  • Făină – 150-200 g
  • Ouă – 3 buc
  • Apă minerală – 250 ml
  • Ciuperci – 4 – 5 buc.
  • Ceapă verde – 1 legătură
  • Brânză de burduf – 100 g
  • Mărar – 1 legătură
  • Cașcaval – 100 g
  • Smântână de gătit – 100 ml
  • Sare și piper – după gust

 Mod de preparare:

  • Într-un castron, amestecă făina cu apa minerală, 1 ou, sarea și piperul până obții o compoziție omogenă.
  • Cu această compoziție, fă 4 foi de clătite.
  • Taie mărunt ceapa verde, mărarul și ciupercile.
  • Într-o tigaie, cu un strop de ulei, călește ceapa împreună cu ciupercile și mărarul.
  • Nu le lăsa mai mult de 3 – 4 minute, apoi scurge-le cu ajutorul unei site.
  • Într-un bol, pune brânza de burduf peste amestecul din sită și asezonează cu sare și piper dacă este cazul.
  • Umple clătitele cu această compoziție și împăturește-le – așază-le apoi într-un vas termorezistent.
  • Fă o compoziție din cașcaval ras, 2 ouă și smântână de gătit, omogenizează bine și apoi adaug-o peste clătitele din vasul termorezistent.
  • Pune-le în cuptor la 180 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.

Poftă bună!