Project Description
Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 15 min., complexitate 5/ 10
Ingrediente:
(2 porții)
- Făină – 150-200 g
- Ouă – 3 buc
- Apă minerală – 250 ml
- Ciuperci – 4 – 5 buc.
- Ceapă verde – 1 legătură
- Brânză de burduf – 100 g
- Mărar – 1 legătură
- Cașcaval – 100 g
- Smântână de gătit – 100 ml
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
- Într-un castron, amestecă făina cu apa minerală, 1 ou, sarea și piperul până obții o compoziție omogenă.
- Cu această compoziție, fă 4 foi de clătite.
- Taie mărunt ceapa verde, mărarul și ciupercile.
- Într-o tigaie, cu un strop de ulei, călește ceapa împreună cu ciupercile și mărarul.
- Nu le lăsa mai mult de 3 – 4 minute, apoi scurge-le cu ajutorul unei site.
- Într-un bol, pune brânza de burduf peste amestecul din sită și asezonează cu sare și piper dacă este cazul.
- Umple clătitele cu această compoziție și împăturește-le – așază-le apoi într-un vas termorezistent.
- Fă o compoziție din cașcaval ras, 2 ouă și smântână de gătit, omogenizează bine și apoi adaug-o peste clătitele din vasul termorezistent.
- Pune-le în cuptor la 180 grade Celsius pentru aproximativ 15 minute.
Poftă bună!