Project Description

Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 2 – 3 minute/ buc., complexitate 6/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:
(aprox. 7 – 8 buc.)

  • Făină – 450 g
  • Lapte bătut – 450 ml
  • Coajă de portocală – ½ linguriță
  • Fulgi de ciocolată sau ciocolată neagră (85%) rasă – 3 linguri
  • Smântână de gătit – 50 ml
  • Ouă – 2 buc. mari
  • Unt – 80 g
  • Praf de copt – 3 lingurițe
  • Bicarbonat de sodiu – 1 vârf de cuțit
  • Zahăr pudră – 5 linguri
  • Zeamă de lămâie pentru albușuri – ½ linguriță
  • Esență de vanilie – 2 lingurițe
  • Sare – 1 vârf de cuțit
  • Ulei – 1 linguriță
  • Dulceață de nuci – 4-5 linguri

Mod de preparare:

  • Amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul.
  • Separă gălbenușurile de albușuri.
  • Albușurile (numai în momentul în care le vei încorpora) le bați spumă cu un praf de sare și puțină zeamă de lămâie, pentru a se întări mai repede.
  • Gălbenușurile le bați cu zahărul, coaja de portocală și esența de vanilie, tot spumă.
  • Topește untul treptat și amestec-o cu laptele bătut și smântâna de gătit.
  • Adaugă compoziția din unt, lapte bătut și smântână de gătit peste cea din făină, praf de copt și bicarbonat.
  • Peste acestea, adaugă compoziția din gălbenușuri, coaja de portocală, zahăr și esența de vanilie.
  • Încorporează albușurile în această compoziție, împreună cu fulgii de ciocolată, amestecând de jos în sus, pentru ca bulele de aer să se mențină în aluat.
  • Pune o tigaie pentru clătite (teflon) pe foc să se încingă bine.
  • Adaugă o linguriță de ulei și unge cu o pensulă de silicon pentru a acoperi toată suprafața tigăii.
  • Toarnă cu un polonic compoziția în tigaie și, folosindu-te de o spatulă, întoarce fiecare clătită în momentul în care devine aurie pe o parte (vei observa că se formează mici bule pe deasupra).
  • Scoate-le pe o farfurie și servește-le cu dulceață de nuci, sirop de arțar, miere și nuci, sirop de agave etc. – opțiunile sunt multe, acum depinde de gustul fiecăruia.

Poftă bună!