Project Description
Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 2 – 3 minute/ buc., complexitate 6/ 10

Ingrediente:
(aprox. 7 – 8 buc.)
- Făină – 450 g
- Lapte bătut – 450 ml
- Coajă de portocală – ½ linguriță
- Fulgi de ciocolată sau ciocolată neagră (85%) rasă – 3 linguri
- Smântână de gătit – 50 ml
- Ouă – 2 buc. mari
- Unt – 80 g
- Praf de copt – 3 lingurițe
- Bicarbonat de sodiu – 1 vârf de cuțit
- Zahăr pudră – 5 linguri
- Zeamă de lămâie pentru albușuri – ½ linguriță
- Esență de vanilie – 2 lingurițe
- Sare – 1 vârf de cuțit
- Ulei – 1 linguriță
- Dulceață de nuci – 4-5 linguri
Mod de preparare:
- Amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul.
- Separă gălbenușurile de albușuri.
- Albușurile (numai în momentul în care le vei încorpora) le bați spumă cu un praf de sare și puțină zeamă de lămâie, pentru a se întări mai repede.
- Gălbenușurile le bați cu zahărul, coaja de portocală și esența de vanilie, tot spumă.
- Topește untul treptat și amestec-o cu laptele bătut și smântâna de gătit.
- Adaugă compoziția din unt, lapte bătut și smântână de gătit peste cea din făină, praf de copt și bicarbonat.
- Peste acestea, adaugă compoziția din gălbenușuri, coaja de portocală, zahăr și esența de vanilie.
- Încorporează albușurile în această compoziție, împreună cu fulgii de ciocolată, amestecând de jos în sus, pentru ca bulele de aer să se mențină în aluat.
- Pune o tigaie pentru clătite (teflon) pe foc să se încingă bine.
- Adaugă o linguriță de ulei și unge cu o pensulă de silicon pentru a acoperi toată suprafața tigăii.
- Toarnă cu un polonic compoziția în tigaie și, folosindu-te de o spatulă, întoarce fiecare clătită în momentul în care devine aurie pe o parte (vei observa că se formează mici bule pe deasupra).
- Scoate-le pe o farfurie și servește-le cu dulceață de nuci, sirop de arțar, miere și nuci, sirop de agave etc. – opțiunile sunt multe, acum depinde de gustul fiecăruia.
Poftă bună!