Project Description
Timp de pregătire 40 min., timp de prăjire 3 – 5 min., complexitate 5/ 10
Ingrediente pentru 3 porții:
- Ciocănele de pui – 3 buc.
- Fulgi de porumb – 100 g
- Ouă – 4 buc.
- Făină – 2 – 3 linguri
- Sare după gust
- Praf de usturoi – 1 linguriță
- Piper după gust
- Ulei pentru prăjit – circa 200 ml
- Smântână grasă – 1 – 2 linguri
- Muștar simplu – 1 linguriță
- Zeamă de lămâie – 1 linguriță
- Usturoi – 1 cățel
- Curcumă (turmeric) – 1 vârf de cuțit
- Ulei pentru maioneză – aprox. 300 – 400 ml
Mod de preparare:
- Pune într-o oală la fiert ciocănelele cu puțină sare.
- După ce s-au fiert, le scurgi și le lași la răcit.
- Între timp, bate 2 ouă într-un castron, adaugă sare, piper și praful de usturoi, după gust.
- Fulgii de porumb îi zdrobești bine – îi poți înfășura într-un prosop și îi zdrobești cu un sucitor.
- Într-o farfurie întinsă, pune făină, pe care o asezonezi cu puțină sare.
- Trece ciocănele prin făină, apoi prin ouăle bătute și, la final, prin fulgii zdrobiți.
- Ciocănelele se prăjesc la foc mediu (nu mic, pentru că fulgii se vor desprinde de pe ciocănele, dar nici la foc mare, pentru că se vor arde).
- Se servesc împreună cu sosul aioli.
Sos aioli:
(Are la bază maioneză clasică, la care se mai adaugă câteva ingrediente)
- Pune 1 ou la fiert.
- După ce s-a fiert bine, folosești doar gălbenușul, pe care îl pui într-un castron împreună cu un alt gălbenuș crud, o lingură de zeamă de lămâie și o linguriță de muștar.
- Pune sare și amestecă bine ca să nu rămână cocoloașe, după care adaugă ulei puțin câte puțin, cu multă grijă, pentru a preveni tăierea sosului – nu adăuga tot uleiul deodată și încearcă să amesteci folosind o lingură de lemn sau un tel.
- Separat, toacă usturoiul mărunt, apoi adaugă-l în compoziție.
- Adaugă sare, după gust.
- După ce ai încorporat tot uleiul în maioneză, iar aceasta s-a închegat suficient cât să stea în lingură fără să cadă, adaugă smântâna și puțină curcumă, pentru culoare și amestecă ușor.
Poftă bună!