Project Description

Timp de pregătire 15 min., timp de gătire 30 min., complexitate medie

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(3 porții)

  • Carne tocată din pulpă de pui – 500 g
  • Ouă – 2 buc.
  • Cartofi – 2 buc.
  • Busuioc proaspăt – câteva frunze
  • Usturoi – 1 cățel
  • Pesmet
  • Făină
  • Cașcaval – 100 g
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

  • Curăță cartofii și pune-i la fiert, apoi scurge-i bine și pasează-i exact ca un piure, adaugă și puțină sare.
  • Carnea tocată asezoneaz-o cu sare și piper și adaugă și un cățel de usturoi bine zdrobit.
  • Dă cașcavalul pe răzătoare, apoi formează o bilă învelită în frunze de busuioc proaspăt.
  • Bila de cașcaval va rămâne în centru, apoi adaugă carnea de jur împrejur, astfel să formezi o bilă mai mare și, la final, ultimul strat de cartofi, modelând aceeași formă rotundă.
  • Această chiftea se dă prin făină, apoi prin ou și, la final, prin pesmet.
  • Prăjește în ulei încins la foc mediu.
  • Când o tai, se vor observa cele 3 straturi.

Poftă bună!