Project Description
Timp de pregătire 15 min., timp de gătire 30 min., complexitate medie
Ingrediente:
(3 porții)
- Carne tocată din pulpă de pui – 500 g
- Ouă – 2 buc.
- Cartofi – 2 buc.
- Busuioc proaspăt – câteva frunze
- Usturoi – 1 cățel
- Pesmet
- Făină
- Cașcaval – 100 g
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
- Curăță cartofii și pune-i la fiert, apoi scurge-i bine și pasează-i exact ca un piure, adaugă și puțină sare.
- Carnea tocată asezoneaz-o cu sare și piper și adaugă și un cățel de usturoi bine zdrobit.
- Dă cașcavalul pe răzătoare, apoi formează o bilă învelită în frunze de busuioc proaspăt.
- Bila de cașcaval va rămâne în centru, apoi adaugă carnea de jur împrejur, astfel să formezi o bilă mai mare și, la final, ultimul strat de cartofi, modelând aceeași formă rotundă.
- Această chiftea se dă prin făină, apoi prin ou și, la final, prin pesmet.
- Prăjește în ulei încins la foc mediu.
- Când o tai, se vor observa cele 3 straturi.
Poftă bună!