Project Description

Timp de pregătire 45 min., timp de coacere 40 – 45 min., complexitate 7/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente pentru 12 porții:

  • Zahăr – 350 g
  • Cremă de brânză de calitate superioară – 1 kg
  • Ouă – 4 buc. mai mari
  • Esență de vanilie – 2 linguri
  • Smântână de gătit – 450 – 500 ml
  • Biscuiți digestivi – 200 g
  • Unt 82% grăsime la temperatura camerei – 150 g
  • Scorțișoară măcinată – 1 lingură

Pentru toppingul de fructe de pădure:

  • Fructe de pădure congelate – 500 g
  • Anason stelat – 2 buc.
  • Ienibahar boabe – 5 – 6 buc.
  • Baton de scorțișoară – 1 buc.
  • Vin roșu/ Martini roșu/ Garrone roșu – 200 ml
  • Zahăr – 2 – 3 linguri

Mod de preparare:

  • Macină biscuiții foarte bine (sau îi zdrobești cu un sucitor după ce i-ai înfășurat în prealabil într-un prosop sau în folie de plastic).
  • Amestecă biscuiții zdrobiți cu scorțișoară și apoi cu untul la temperatura camerei până obții o pastă omogenă.
  • Așază hârtie de copt în tavă.
  • Toarnă baza de biscuiți în tavă și niveleaz-o uniform – foarte eficient este să îți umezești puțin mâinile pentru un rezultat mai bun.
  • Pune tava la rece pentru a se întări compoziția.
  • Separat, folosind un mixer, amestecă ouăle, zahărul, smântâna de gătit, crema de brânză și esența de vanilie.
  • Amestecă foarte, foarte bine (acesta este cel mai important pas) până se omogenizează complet și ajunge să aibă consistență foarte cremoasă.
  • Toarnă peste compoziția din biscuiți și unt în tavă, agită puțin stânga – dreapta pentru a se nivela și bagă la cuptor la 180 grade Celsius pentru 45 de minute.
  • Este foarte important s-o lași să se răcească și s-o tai rece, altfel se va zdrobi.

Toppingul de fructe de pădure:

  • Lasă fructele de pădure la dezghețat și la scurs.
  • Pune vinul roșu/ Martini/ Garrone roșu la redus, într-o crăticioară la foc potrivit (îl fierbi puțin până se evaporă alcoolul, cantitatea de lichid scade și rămâne doar aroma).
  • Adaugă fructele de pădure peste vin împreună cu batonul de scorțișoară, bobițele de ienibahar și steluțele de anason.
  • Fierbe la foc mic pentru circa 10 minute și adaugă zahărul.
  • Dă focul mai mic și lasă compoziția încă 5 – 10 minute.
  • Las-o să se răcească de tot (se va mai închega când se va răci) și servește rece cu cheesecake-ul.

Poftă bună!