Project Description
Timp de pregătire 45 min., timp de coacere 40 – 45 min., complexitate 7/ 10
Ingrediente pentru 12 porții:
- Zahăr – 350 g
- Cremă de brânză de calitate superioară – 1 kg
- Ouă – 4 buc. mai mari
- Esență de vanilie – 2 linguri
- Smântână de gătit – 450 – 500 ml
- Biscuiți digestivi – 200 g
- Unt 82% grăsime la temperatura camerei – 150 g
- Scorțișoară măcinată – 1 lingură
Pentru toppingul de fructe de pădure:
- Fructe de pădure congelate – 500 g
- Anason stelat – 2 buc.
- Ienibahar boabe – 5 – 6 buc.
- Baton de scorțișoară – 1 buc.
- Vin roșu/ Martini roșu/ Garrone roșu – 200 ml
- Zahăr – 2 – 3 linguri
Mod de preparare:
- Macină biscuiții foarte bine (sau îi zdrobești cu un sucitor după ce i-ai înfășurat în prealabil într-un prosop sau în folie de plastic).
- Amestecă biscuiții zdrobiți cu scorțișoară și apoi cu untul la temperatura camerei până obții o pastă omogenă.
- Așază hârtie de copt în tavă.
- Toarnă baza de biscuiți în tavă și niveleaz-o uniform – foarte eficient este să îți umezești puțin mâinile pentru un rezultat mai bun.
- Pune tava la rece pentru a se întări compoziția.
- Separat, folosind un mixer, amestecă ouăle, zahărul, smântâna de gătit, crema de brânză și esența de vanilie.
- Amestecă foarte, foarte bine (acesta este cel mai important pas) până se omogenizează complet și ajunge să aibă consistență foarte cremoasă.
- Toarnă peste compoziția din biscuiți și unt în tavă, agită puțin stânga – dreapta pentru a se nivela și bagă la cuptor la 180 grade Celsius pentru 45 de minute.
- Este foarte important s-o lași să se răcească și s-o tai rece, altfel se va zdrobi.
Toppingul de fructe de pădure:
- Lasă fructele de pădure la dezghețat și la scurs.
- Pune vinul roșu/ Martini/ Garrone roșu la redus, într-o crăticioară la foc potrivit (îl fierbi puțin până se evaporă alcoolul, cantitatea de lichid scade și rămâne doar aroma).
- Adaugă fructele de pădure peste vin împreună cu batonul de scorțișoară, bobițele de ienibahar și steluțele de anason.
- Fierbe la foc mic pentru circa 10 minute și adaugă zahărul.
- Dă focul mai mic și lasă compoziția încă 5 – 10 minute.
- Las-o să se răcească de tot (se va mai închega când se va răci) și servește rece cu cheesecake-ul.
Poftă bună!