Project Description

Timp de pregătire 30 min., timp de coacere 25 – 30 min., complexitate 6/ 10     

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

  • Făină de cozonac – 135 g
  • Zahăr – 130 g
  • Extract de vanilie – 1 linguriță
  • Lapte – 125 ml
  • Ouă – 2 buc.
  • Sare – 1 vârf de cuțit
  • Unt la temperatura camerei – 55 g
  • Praf de copt – 1 linguriță
  • Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
  • Zeamă de lămâie – 1 linguriță
  • Zahăr pudră – 1 lingură

Pentru sosul de cremă de whisky:

  • Zahăr  – 100 g
  • Smântână de gătit – 150 ml
  • Cremă de whisky Baileys – 150 ml

Mod de preparare:

  • Amestecă ouăle, extractul de vanilie și zahărul într-un castron adânc, folosindu-te de un mixer, până când acestea devin cremoase și pufoase.
  • Cerne făina și adaugă peste aceasta bicarbonat de sodiu și praf de copt – stinge-le cu zeamă de lămâie, iar peste acestea adaugă sarea.
  • Amestecă compoziția din făină, bicarbonat de sodiu și praf de copt cu prima compoziție până la omogenizare.
  • Separat, încălzește ușor laptele și topește untul în acesta.
  • Încorporează-l încet în compoziția principală.
  • Tapetează o tavă de cuptor și toarnă compoziția în tavă.
  • Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius și coace 25 – 30 de minute – nu deschide ușa cuptorului timp de 20 de minute.
  • După ce checul s-a copt, lasă-l să se răcească.
  • Separat, într-o tigaie, pune zahărul și lasă-l să se topească la foc mic.
  • Când acesta este pe jumătate topit, adaugă smântâna de gătit și crema de whisky și amestecă ușor până când zahărul este în totalitate topit, iar consistența sosului devine cremoasă.
  • De fiecare dată când dorești să servești acest sos, încălzește-l puțin pentru că la rece se va întări.

Poftă bună!