Project Description
Timp de preparare 15 min., complexitate 5/ 10
Ingrediente:
(1 porție)
- Cașcaval – 100 g
- Făină – 50 g
- Pesmet – 50 g
- Pesmet auriu (granulație mare) – 50 g
- Ouă – 2 buc.
- Ulei de floarea-soarelui – 200 ml
- Sare – după gust
Mod de preparare:
- Bate ouăle bine, cu sare după gust.
- Taie cașcavalul felii groase de 1 cm (2 felii).
- Trece fiecare bucată prin făină și apoi prin ou.
- Trece apoi fiecare bucată prin pesmetul normal, apăsând foarte, foarte bine la colțuri, pentru a preveni desfacerea cașcavalului.
- Din nou, trece fiecare bucată prin ou, apoi prin pesmetul auriu cu granulație mare și apasă bine la colțuri.
- Într-o tigaie, încinge uleiul de floarea-soarelui (dacă uleiul nu este încins, cașcavalul va absorbi foarte mult ulei și va fi imposibil de mâncat) și prăjește cașcavalul pe fiecare parte – la jumătatea procesului de prăjire, ia tigaia de pe foc și lasă să se prăjească doar în uleiul încins în prealabil – astfel vei preveni arderea sa.
- Servește cu o salată, cartofi wedges sau cu lipie de casă.
Poftă bună!