Project Description

Timp de preparare 15 min., complexitate 5/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(1 porție)

  • Cașcaval – 100 g
  • Făină – 50 g
  • Pesmet – 50 g
  • Pesmet auriu (granulație mare) – 50 g
  • Ouă – 2 buc.
  • Ulei de floarea-soarelui – 200 ml
  • Sare – după gust

Mod de preparare:

  • Bate ouăle bine, cu sare după gust.
  • Taie cașcavalul felii groase de 1 cm (2 felii).
  • Trece fiecare bucată prin făină și apoi prin ou.
  • Trece apoi fiecare bucată prin pesmetul normal, apăsând foarte, foarte bine la colțuri, pentru a preveni desfacerea cașcavalului.
  • Din nou, trece fiecare bucată prin ou, apoi prin pesmetul auriu cu granulație mare și apasă bine la colțuri.
  • Într-o tigaie, încinge uleiul de floarea-soarelui (dacă uleiul nu este încins, cașcavalul va absorbi foarte mult ulei și va fi imposibil de mâncat) și prăjește cașcavalul pe fiecare parte – la jumătatea procesului de prăjire, ia tigaia de pe foc și lasă să se prăjească doar în uleiul încins în prealabil – astfel vei preveni arderea sa.
  • Servește cu o salată, cartofi wedges sau cu lipie de casă.

Poftă bună!