Project Description
Timp de pregătire 30 min., timp de gătire 40 min., complexitate 5/ 10
Ingrediente:
(6 porții)
- Cartofi albi – 6 – 7 buc.
- Brânză telemea – 300 g
- Cașcaval afumat – 100 g
- Mărar – 1 legătură
- Pătrunjel – 1 legătură
- Ouă – 8 buc.
- Smântână grasă – 350 g
- Smântână de gătit – 80 g
- Ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- Sare și piper negru după gust
Mod de preparare:
- Pune 5 ouă la fiert cu sare, pentru a preveni crăparea lor.
- Spală, curăță și taie cartofii rondele de circa 5 mm grosime.
- Prăjește-i circa 3 sferturi, în ulei încins, într-un tuci și scoate-i pe o farfurie cu câteva șervețele pentru a absorbi surplusul de ulei.
- Scurge ouăle și lasă-le să se răcească.
- Rade brânza și cașcavalul pe răzătoarea mare.
- Într-un vas termorezistent, așază un pat de cartofi la fund.
- Asezonează cu sare și piper, dacă este cazul.
- Descojește și taie ouăle fierte rondele și adaugă o parte (nu pe toate) peste primul strat de cartofi.
- Adaugă telemea rasă și smântână pe deasupra și întinde cu o lingură pentru a fi uniform.
- Toacă mărunt verdeața și pune pe deasupra (nu pe toată).
- Adaugă încă un strat de cartofi, ouă, brânză, smântână și verdeață, precedat de încă un strat similar.
- Din cele 3 ouă rămase, separă gălbenușurile de albușuri, iar gălbenușurile amestecă-le cu puțină sare, smântână de gătit și cașcaval afumat.
- Pune pe deasupra, întinde uniform și introdu tava în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius, pentru 30 – 40 de minute.
Poftă bună!