Project Description

Timp de pregătire 30 min., timp de gătire 40 min., complexitate 5/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(6 porții)

  • Cartofi albi – 6 – 7 buc.
  • Brânză telemea – 300 g
  • Cașcaval afumat – 100 g
  • Mărar – 1 legătură
  • Pătrunjel – 1 legătură
  • Ouă – 8 buc.
  • Smântână grasă – 350 g
  • Smântână de gătit – 80 g
  • Ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • Sare și piper negru după gust

Mod de preparare:

  • Pune 5 ouă la fiert cu sare, pentru a preveni crăparea lor.
  • Spală, curăță și taie cartofii rondele de circa 5 mm grosime.
  • Prăjește-i circa 3 sferturi, în ulei încins, într-un tuci și scoate-i pe o farfurie cu câteva șervețele pentru a absorbi surplusul de ulei.
  • Scurge ouăle și lasă-le să se răcească.
  • Rade brânza și cașcavalul pe răzătoarea mare.
  • Într-un vas termorezistent, așază un pat de cartofi la fund.
  • Asezonează cu sare și piper, dacă este cazul.
  • Descojește și taie ouăle fierte rondele și adaugă o parte (nu pe toate) peste primul strat de cartofi.
  • Adaugă telemea rasă și smântână pe deasupra și întinde cu o lingură pentru a fi uniform.
  • Toacă mărunt verdeața și pune pe deasupra (nu pe toată).
  • Adaugă încă un strat de cartofi, ouă, brânză, smântână și verdeață, precedat de încă un strat similar.
  • Din cele 3 ouă rămase, separă gălbenușurile de albușuri, iar gălbenușurile amestecă-le cu puțină sare, smântână de gătit și cașcaval afumat.
  • Pune pe deasupra, întinde uniform și introdu tava în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius, pentru 30 – 40 de minute.

Poftă bună!