Project Description
Timp de pregătire 10 min., timp de gătire 45 min., complexitate redusă
Ingrediente:
(3 porții)
- Pâine toast – ½ pachet
- Cartofi dulci – 1 buc.
- Ouă – 3 buc.
- Zahăr – 200 g
- Esență de vanilie – ½ sticluță
- Lapte – 300 ml
- Smântână de gătit – 200 ml
- Înghețată pentru servire
Mod de preparare:
- Decupează de coajă pe margini pâinea toast pentru a rămâne doar miezul.
- Bate ouăle și amestecă-le cu laptele, 100 g zahăr și esența de vanilie.
- Curăță cartoful dulce și pune-l la fiert, până când se poate zdrobi ca un piure.
- După ce cartoful s-a fiert, lasă-l la scurs, apoi amestecă-l cu smântâna lichidă și 100 g de zahăr.
- Pâinea toast se înmoaie în amestecul obținut din ouă, lapte, zahăr și esență de vanilie.
- Apoi așază un strat într-un vas, apoi toarnă și cremă, repetând procesul, iar ultimul strat va fi cel cu cremă.
- Bagă la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius pentru circa 45 de minute.
- Servește caldă cu un scoop de înghețată peste.
Poftă bună!