Project Description

Timp de pregătire 10 min., timp de gătire 45 min., complexitate redusă

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(3 porții)

  • Pâine toast – ½ pachet
  • Cartofi dulci – 1 buc.
  • Ouă – 3 buc.
  • Zahăr – 200 g
  • Esență de vanilie – ½ sticluță
  • Lapte – 300 ml
  • Smântână de gătit – 200 ml
  • Înghețată pentru servire

Mod de preparare:

  • Decupează de coajă pe margini pâinea toast pentru a rămâne doar miezul.
  • Bate ouăle și amestecă-le cu laptele, 100 g zahăr și esența de vanilie.
  • Curăță cartoful dulce și pune-l la fiert, până când se poate zdrobi ca un piure.
  • După ce cartoful s-a fiert, lasă-l la scurs, apoi amestecă-l cu smântâna lichidă și 100 g de zahăr.
  • Pâinea toast se înmoaie în amestecul obținut din ouă, lapte, zahăr și esență de vanilie.
  • Apoi așază un strat într-un vas, apoi toarnă și cremă, repetând procesul, iar ultimul strat va fi cel cu cremă.
  • Bagă la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius pentru circa 45 de minute.
  • Servește caldă cu un scoop de înghețată peste.

Poftă bună!