Project Description

 Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 20 – 25 min., complexitate 6/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(9 – 10 buc)

  • Ouă – 2 buc., la temperatura camerei
  • Făină – 200 g
  • Praf de copt – 1 linguriță
  • Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
  • Unt la temperatura camerei – 110 g
  • Sare – 1 vârf de cuțit
  • Esență de lămâie – 1 lingură
  • Zahăr – 180 g
  • Lapte bătut – 120 ml
  • Zeamă de lămâie – 2 linguri
  • Coaja de la o lămâie

Pentru glazură:

  • Bomboane de ciocolată cu cremă de mentă – ½ cutie mică
  • Unt de arahide – 1 lingură
  • Zahăr pudră – 120 g
  • Mascarpone – 100 g
  • Unt la temperatura camerei – 150 g

Mod de preparare:

  • Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și vârful de cuțit de sare.
  • Topește untul.
  • Cu ajutorul unui mixer, bate ouăle cu zahărul, după care adaugă untul, esența, zeama și coaja de lămâie și, nu în ultimul rând, laptele bătut.
  • Amestecă treptat compoziția lichidă peste cea solidă și bate-o circa 30 – 40 de secunde cu mixerul.
  • Pune hârtii de brioșe într-o tavă și umple-le pe fiecare în parte până la ¾ din înălțimea tăvii.
  • Bagă-le în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius pentru circa 20 – 25 de minute – nu deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute.
  • Fă testul cu scobitoarea și, dacă aceasta este curată, scoate-le și lasă-le la răcit.
  • Amestecă untul de arahide cu untul la temperatura camerei, mascarpone și zahărul pudră până obții o glazură omogenă.
  • Pune-o într-un poche și fă un model pe fiecare brioșă în parte.
  • Toacă bomboanele de ciocolată cu umplutură de mentă și pune-le peste glazura de brioșe.

Poftă bună!