Project Description
Timp de pregătire 20 min., timp de gătire 20 – 25 min., complexitate 6/ 10
Ingrediente:
(9 – 10 buc)
- Ouă – 2 buc., la temperatura camerei
- Făină – 200 g
- Praf de copt – 1 linguriță
- Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
- Unt la temperatura camerei – 110 g
- Sare – 1 vârf de cuțit
- Esență de lămâie – 1 lingură
- Zahăr – 180 g
- Lapte bătut – 120 ml
- Zeamă de lămâie – 2 linguri
- Coaja de la o lămâie
Pentru glazură:
- Bomboane de ciocolată cu cremă de mentă – ½ cutie mică
- Unt de arahide – 1 lingură
- Zahăr pudră – 120 g
- Mascarpone – 100 g
- Unt la temperatura camerei – 150 g
Mod de preparare:
- Într-un bol, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și vârful de cuțit de sare.
- Topește untul.
- Cu ajutorul unui mixer, bate ouăle cu zahărul, după care adaugă untul, esența, zeama și coaja de lămâie și, nu în ultimul rând, laptele bătut.
- Amestecă treptat compoziția lichidă peste cea solidă și bate-o circa 30 – 40 de secunde cu mixerul.
- Pune hârtii de brioșe într-o tavă și umple-le pe fiecare în parte până la ¾ din înălțimea tăvii.
- Bagă-le în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade Celsius pentru circa 20 – 25 de minute – nu deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute.
- Fă testul cu scobitoarea și, dacă aceasta este curată, scoate-le și lasă-le la răcit.
- Amestecă untul de arahide cu untul la temperatura camerei, mascarpone și zahărul pudră până obții o glazură omogenă.
- Pune-o într-un poche și fă un model pe fiecare brioșă în parte.
- Toacă bomboanele de ciocolată cu umplutură de mentă și pune-le peste glazura de brioșe.
Poftă bună!