Project Description

Timp de preparare 20 min., complexitate 7/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(3 porții)

  • Ciocolată neagră 85% – 200 g
  • Ouă – 4 buc.
  • Smântână naturală pentru frișcă – 150 ml
  • Lichior de portocale – 2 linguri
  • Coaja rasă de la ½ portocală
  • Zahăr – 130 – 150 g (după gust)
  • Unt – 30 g
  • Sare – 1 vârf de cuțit
  • Zeamă de lămâie – 1 lingură

Mod de preparare:

  • Rupe ciocolata bucățele și tempereaz-o la Bain Marie împreună cu untul.
  • Separă gălbenușurile de albușuri, iar gălbenușurile le amesteci bine cu 60 g zahăr.
  • Când zahărul s-a topit, adaugă-le peste ciocolată, tot la Bain Marie.
  • Amestecă, pe rând, când la Bain Marie, când pe „uscat”, folosind un tel.
  • Adaugă coaja și lichiorul de portocale.
  • Ia compoziția de pe foc.
  • Bate smântâna naturală pentru frișcă la mixer și amestec-o în compoziția pregătită la Bain Marie, care trebuie să fie ușor călduță spre rece, dar nu închegată.
  • Bate albușurile spumă cu un praf de sare și o lingură de zeamă de lămâie.
  • Spre final, când au început să se închege, adaugă circa 70 – 90 g de zahăr.
  • Albușurile sunt bătute corect în momentul în care întorci castronul cu susul în jos și acestea nu cad.
  • Împăturește albușul peste compoziția inițială, de jos în sus, menținând bulele de aer în interiorul mousse-ului.
  • Toarnă în pahare și lasă-le la frigider pentru circa 2 ore.

Poftă bună!