Project Description
Timp de preparare 20 min., complexitate 7/ 10

Ingrediente:
(3 porții)
- Ciocolată neagră 85% – 200 g
- Ouă – 4 buc.
- Smântână naturală pentru frișcă – 150 ml
- Lichior de portocale – 2 linguri
- Coaja rasă de la ½ portocală
- Zahăr – 130 – 150 g (după gust)
- Unt – 30 g
- Sare – 1 vârf de cuțit
- Zeamă de lămâie – 1 lingură
Mod de preparare:
- Rupe ciocolata bucățele și tempereaz-o la Bain Marie împreună cu untul.
- Separă gălbenușurile de albușuri, iar gălbenușurile le amesteci bine cu 60 g zahăr.
- Când zahărul s-a topit, adaugă-le peste ciocolată, tot la Bain Marie.
- Amestecă, pe rând, când la Bain Marie, când pe „uscat”, folosind un tel.
- Adaugă coaja și lichiorul de portocale.
- Ia compoziția de pe foc.
- Bate smântâna naturală pentru frișcă la mixer și amestec-o în compoziția pregătită la Bain Marie, care trebuie să fie ușor călduță spre rece, dar nu închegată.
- Bate albușurile spumă cu un praf de sare și o lingură de zeamă de lămâie.
- Spre final, când au început să se închege, adaugă circa 70 – 90 g de zahăr.
- Albușurile sunt bătute corect în momentul în care întorci castronul cu susul în jos și acestea nu cad.
- Împăturește albușul peste compoziția inițială, de jos în sus, menținând bulele de aer în interiorul mousse-ului.
- Toarnă în pahare și lasă-le la frigider pentru circa 2 ore.
Poftă bună!