Project Description
Timp de pregătire 40 min., complexitate 6/ 10
Ingrediente:
(1 tavă)
- Foi de cremșnit – 1 pachet
- Lapte – 1 litru
- Amidon – 120 g
- Unt (la temperatura camerei) – 200 g
- Ouă – 8 buc.
- Zahăr vanilat – 2 plicuri
- Coajă de lămâie – 1 linguriță
- Zahăr – 300 g
- Sare – 1 vârf de cuțit
Extra:
- Unt și zahăr pudră pentru tapetat tava
Mod de preparare:
- Amestecă gălbenușurile cu zahărul și 1 vârf de cuțit de sare, după care adaugă treptat laptele și amidonul.
- Pune vasul pe o oală cu apă fierbinte (proces numit Bain Marie) și continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă, după care las-o la răcit.
- Bate albușurile spumă, cu un pic de sare și zeamă de la lămâie, apoi adaugă zahărul vanilat.
- Untul se va bate spumă (nu uita, trebuie să fie la temperatura camerei).
- După ce ai parcurs aceste etape, încorporează crema pe care ai lăsat-o la răcit (gălbenușurile, zahărul, laptele și amidonul) cu untul bătut spumă și albușurile.
- Tapetează tava cu unt și zahăr pudră (poți folosi și hârtie de copt), după care așază o foaie de cremșnit, peste aceasta întinzi crema și deasupra acoper-o cu încă o foaie.
- Trebuie lăsată la rece cel puțin 1 zi – aceasta va deveni fragedă și numai bună de servit.
Poftă bună!