Project Description

Timp de pregătire 40 min., complexitate 6/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(1 tavă)

  • Foi de cremșnit – 1 pachet
  • Lapte – 1 litru
  • Amidon – 120 g
  • Unt (la temperatura camerei) – 200 g
  • Ouă – 8 buc.
  • Zahăr vanilat – 2 plicuri
  • Coajă de lămâie – 1 linguriță
  • Zahăr – 300 g
  • Sare – 1 vârf de cuțit

Extra:

  • Unt și zahăr pudră pentru tapetat tava

Mod de preparare:

  • Amestecă gălbenușurile cu zahărul și 1 vârf de cuțit de sare, după care adaugă treptat laptele și amidonul.
  • Pune vasul pe o oală cu apă fierbinte (proces numit Bain Marie) și continuă să amesteci până când compoziția se îngroașă, după care las-o la răcit.
  • Bate albușurile spumă, cu un pic de sare și zeamă de la lămâie, apoi adaugă zahărul vanilat.
  • Untul se va bate spumă (nu uita, trebuie să fie la temperatura camerei).
  • După ce ai parcurs aceste etape, încorporează crema pe care ai lăsat-o la răcit (gălbenușurile, zahărul, laptele și amidonul) cu untul bătut spumă și albușurile.
  • Tapetează tava cu unt și zahăr pudră (poți folosi și hârtie de copt), după care așază o foaie de cremșnit, peste aceasta întinzi crema și deasupra acoper-o cu încă o foaie.
  • Trebuie lăsată la rece cel puțin 1 zi – aceasta va deveni fragedă și numai bună de servit.

Poftă bună!