Project Description

Timp de pregătire 15 min., timp de coacere 35 min., complexitate 6/ 10

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Ingrediente:

(12 persoane)

  • Ouă – 10 buc.
  • Lapte – 1 litru
  • Zahăr – 200 g
  • Ghimbir ras – 1 vârf de cuțit
  • Coajă de portocală rasă – ½ linguriță
  • Trufe de ciocolată – 9 – 10 buc.
  • Esență de flori de portocal

Mod de preparare:

  • Într-un bol mare, spargi cele 10 ouă pe care le vei mixa bine.
  • Adaugi 100 g de zahăr și amesteci până se va topi.
  • Pui un vârf de sare, laptele, esența de flori de portocal, coaja de portocală rasă și, nu în ultimul rând, ghimbirul ras și continuă să amesteci.
  • Într-o crăticioară mică, topește restul de zahăr la foc mic.
  • După ce s-a topit zahărul, ia vasul pe care dorești să-l introduci la cuptor și toarnă zahărul topit cu care îmbraci marginile, iar când s-a întărit, adaugi compoziția de mai sus.
  • Bagă la cuptorul încins în prealabil la 165 de grade Celsius pentru aproximativ 35 de minute.
  • Taie trufele de ciocolată carpaccio (subțire) și adaugă-le peste crema de zahăr ars caldă, ca să se topească.
  • Se servește rece!

Poftă bună!