Project Description
Timp de pregătire 15 min., timp de coacere 35 min., complexitate 6/ 10
Ingrediente:
(12 persoane)
- Ouă – 10 buc.
- Lapte – 1 litru
- Zahăr – 200 g
- Ghimbir ras – 1 vârf de cuțit
- Coajă de portocală rasă – ½ linguriță
- Trufe de ciocolată – 9 – 10 buc.
- Esență de flori de portocal
Mod de preparare:
- Într-un bol mare, spargi cele 10 ouă pe care le vei mixa bine.
- Adaugi 100 g de zahăr și amesteci până se va topi.
- Pui un vârf de sare, laptele, esența de flori de portocal, coaja de portocală rasă și, nu în ultimul rând, ghimbirul ras și continuă să amesteci.
- Într-o crăticioară mică, topește restul de zahăr la foc mic.
- După ce s-a topit zahărul, ia vasul pe care dorești să-l introduci la cuptor și toarnă zahărul topit cu care îmbraci marginile, iar când s-a întărit, adaugi compoziția de mai sus.
- Bagă la cuptorul încins în prealabil la 165 de grade Celsius pentru aproximativ 35 de minute.
- Taie trufele de ciocolată carpaccio (subțire) și adaugă-le peste crema de zahăr ars caldă, ca să se topească.
- Se servește rece!
Poftă bună!